Войти

Країни Заходу не зацікавлені у тому, щоб Україна стала повноправним членом Північноатлантичного альянсу — країна може розраховувати лише на комісію Україна — НАТО

Країни Заходу не зацікавлені у тому, щоб Україна стала повноправним членом Північноатлантичного альянсу — країна може розраховувати лише на комісію Україна — НАТО. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов

"Бачить Захід Україну в НАТО чи ні – ось тут особисто у мене дуже великі сумніви. Я думаю, що не бачить. Я думаю, що Захід бачить Україну як партнера з розширеними можливостями Україна – НАТО. До речі, на підтвердження моєї думки є припущення, що нам пропонуватимуть комісію Україна – НАТО. До речі, до 2022 року така комісія була і Росія - НАТО, співпраця", – зазначив він.

За його словами, вступ України в НАТО суперечить завданням, які ставить перед собою альянс.

"Якщо НАТО залишається, залишається Росія у вигляді такого ворога протистояння, а ми знаємо, що НАТО не може воювати з РФ, тому що як би вони не моделювали ситуацію, вони все одно перемагають Росію у прямому протистоянні. А як тільки зникає образ ворога, тоді і зникає необхідність існування самого НАТО. До речі, вони вже це проходили", – пояснив він.

Більше того, переконаний Жданов, хоч Захід і вірить у перемогу України у конфлікті з Росією, оскільки сприймає його не як російсько-українську війну, а як своє протистояння з РФ, проте боїться перемоги ЗСУ.

"Бо вони побоюються, що ми матимемо дуже великий вплив, суверенність держави, її здатність захищатися, а суверенність – це власна думка, власні вимоги тощо", – пояснив він.

По-друге, вважає співрозмовник, на Заході добре пам'ятають події 1991 року.

"З чого почав Шредер (колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер – прим. ред.), коли готував правову чи юридичну основу для об'єднання Європи? Він почав з того, що Європа має спочатку створити сили безпеки в Європі, а потім вже створювати політично-економічний союз, на що Клінтон (колишній президент США Білл Клінтон – прим. ред.) сказав ні – і почав удари військами НАТО по Югославії, він тоді ще врятував і долар, тому що Шредер запровадив безготівковий євро, і це дуже вплинуло на курс долара. Деякі країни, друзі США, як Ізраїль, почали скидати долар і купувати безготівковий євро, і лише війна в Югославії повернула все на свої місця, НАТО на доларах, і вони повернулися на долари, з одного боку, а з іншого боку, він фактично підмінив війська ООН в Югославії та довів, що, крім НАТО, ніхто не може захистити Європу", – констатував він.

https://ubr.ua/uk/ukraine-and-world-uk/events-uk/zapad-ne-vidit-ukrainu-v-nato-ekspert

Україна Online | Підписатись
Країни Заходу не зацікавлені у
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/55378-mizh-ssha-i-rosiju-vidbulisja.html