Войти

⚡️ росія зацікавлена в енергокризі, а ми маємо бути зацікавлені в припиненні терору – Володимир Зеленський

⚡️ росія зацікавлена в енергокризі, а ми маємо бути зацікавлені в припиненні терору – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський
підкреслив, що російський терор спрямований на те, щоб перетворити холод на зброю проти мільйонів людей. Адже ударами російських ракет та іранських дронів, які використовують окупанти, зруйновано близько 40% вітчизняної енергоінфраструктури.

«Щотижнево росія підриває наші електростанції, трансформатори, лінії постачання електрики. Супутня мета цього терору – не дати експортувати нашу електрику сусіднім країнам, що могло б значно допомогти їм стабілізувати енергетичну ситуацію та зменшити ціни для споживачів», – сказав він під час виступу на саміті «Групи двадцяти».

Глава держави зазначив, що росія зацікавлена в енергокризі, «а ми ж усі маємо бути зацікавлені в припиненні терору».

Він подякував партнерам, які вже допомогли Україні з постачанням систем ППО і ПРО. Це дає змогу збивати частину російських ракет та іранських дронів. Однак, за його словами, необхідно повністю захистити українське небо. «Я прошу вас нарощувати відповідну допомогу!», – наголосив Президент.

Володимир Зеленський повідомив, що Україна вже запропонувала направити місію експертів ООН на об’єкти критичної енергетичної інфраструктури нашої держави для оцінки руйнувань і потреб у відновленні, а також з метою запобігання їх подальшому знищенню.

«Треба прискорити відправку цієї місії! Це буде конкретний внесок міжнародної спільноти у стабілізацію енергоситуації в Україні та Європі, а отже, і на глобальному енергоринку, – зауважив він, – Втім, незалежно від рішень світу, росія може в будь-який день відмовитися від ударів по українській енергогенерації та по об’єктах, що задіяні в постачанні води й тепла людям. Хай росія доведе такою своєю відмовою від терору, що справді зацікавлена в поверненні миру».

Президент України також зазначив, що необхідно запровадити обмеження ціни на російські енергоресурси: «Маємо зробити й фундаментальний крок для того, щоб енергоресурси більше не використовувалися як зброя».

«Якщо росія намагається позбавити Україну, Європу та всіх споживачів енергії у світі передбачуваності й стабільності цін, відповіддю на це має бути примусове обмеження експортних цін для росії. Щоб експорт був не вищий собівартості. Це чесно. Якщо забираєш ти, світ має право забрати в тебе»,
– резюмував Володимир Зеленський.

president.gov.ua/news/ukrayina-zavzhdi-bula-liderom-mirotvorchih-zusil-yaksho-rosi-79141">president.gov.ua/news/ukrayina-zavzhdi-bula-liderom-mirotvorchih-zusil-yaksho-rosi-79141

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ росія зацікавлена в енергокризі,
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17180-nihto-ne-ma-prava.html