Войти

Перезапуск відносин: Україна-Китай

Перезапуск відносин: Україна-Китай.

Труха
з’ясовувала, чому перемовини лідерів України та Китаю відкладалися понад рік, і чим завершилася довгоочікувана телефонна розмова Володимира Зеленського і Сі Цзіньпіня? А також чи варто нам розраховувати на допомогу Піднебесної в обороні України від нападу росії?

▪️Радник голови Офісу Президента України, Сергій Лещенко

Це перша розмова. Звичайно, вона навряд мала привести до якогось конкретного результату, але сам факт, що така розмова відбулася дуже важливий, тому що будь-які плани путіна викреслити Україну з цього процесу, або звести роль Китаю до ретрансляції путінських «хотєлок» повністю провалились.

▪️Народний депутат України, представник Президента в Конституційному Суді України, Федір Веніславський


Для нас це є свідченням того, що Китай, найменше, не стане на бік росії, не буде активно їй допомагати, а це для нас дуже важливо оскільки рф, на сьогоднішній день, потребує і технологічної, і військово-технічної допомоги від Китаю. Я думаю, що навіть цей один факт, що Китай проголосив про свій нейтралітет – він для нас дуже важливий.

▪️Народний депутат України, позафракційний, Дмитро Разумков

Той порядок денний – він важливий, але, станом на сьогодні, я не бачу якихось різких і проривних речей в цих перемовинах. Важливо, що вони відбулись, але більш важливіше, щоб вони продовжувались і в подальшому. Якщо наступна комунікація відбудеться через півроку, то це буде дуже погано.

▪️Правозахисник, російський опозиційний діяч, Марк Фейгін

Я думаю, разговор был не о двухсторонних отношениях. Речь была о войне. Это все нужно для того, чтобы Пекин повлиял на Москву с тем, чтобы прекратить боевые действия, прекратить войну. Это может иметь, правда, отсрочное продолжение, если контрнаступление будет удачным – появится больше козырей.

▪️Народна депутатка України, фракція «Батьківщина», Альона Шкрум

Це підвищення нашого рівня стосунків. Я вважаю, що це класно, це правильно. У нас довгий час не було посла в Китаї. Зараз же у нас буде посол, вони нам дають спецпредставника – це абсолютно чіткий і хороший сигнал. Політика з Китаєм, вона не така сама, як політика з Європою, тут багато залишається за лаштунками.

▪️Народна депутатка України, фракція «Голос», Соломія Бобровська

Для України тут важливо бути обережними в довірі до КНР в її способах допомоги. Ця довіра може базуватись тоді, коли Китай цілком зрозумілою дипломатичною мовою скаже про, не лише повагу до нашого суверенітету, але і до засудження збройної агресії рф і як наслідок – виведення військ росії. Тоді можуть бути перемовини.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/42192-google-obnovila-sputnikovye-snimki-territorij.html