Войти

🚀Путінська «могилізація»

🚀Путінська «могилізація». Країна-агресор планує збільшити контингент ворожих військ до 500 тисяч солдатів.

«Лідер» рф, фактично, визнав шалені втрати серед контрактників, які воюють на українській землі. Тож тепер змушений поповнити лави резервістами. При цьому, єдиним козерем, який залишився у путіна - це погрози використання зброї масового ураження. ТРУХА зібрала думки народних депутатів, воєнних експертів і журналіста з передової на цю тему.

🪖Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура

У рашистів закінчуються буряти і їм треба шукати якісь джерела підмоги збройної агресії проти України. Вони розуміють, що програють і програють з таким рахунком розгромним, що їм самим скоро доведеться бігти з москви. Я думаю, що нічого не зміниться. Буде важко, я б сказав, це ще один такий сигнал безпорадності путіна і його оточення, і кремля по відношенню до того, як вони хотіли за три дні взяти Київ, Україну і все інше. Ми готові до цього, цей сценарій був відомий. Світ, жодна цивілізована країна - не визнає ніякі псевдореферендуми, те, що вони будуть казати, що це їх території, будуть займатися ядерним шантажем. Це не сприйме жодна цивілізована країна світу.

🪖Воєнний експерт Олег Старіков

Россия перешла к третьей фазе ведения боевых действий. Это, действительно, фаза очень серьезная и нашему высшему политическому руководству, и нашим союзникам необходимо очень основательно подойти для того, чтобы не допустить наступления серьезных последствий. Что будет делать россия: увеличит экспедиционный корпус в Украине до полумиллиона человек. Туда, как я понимаю, будут набирать не столько вторые подразделения, сколько боевые. То есть именно профессионалов.

🪖Воєнний журналіст Юрій Бутусов

На фронті для українських воїнів не змінилося нічого. Мотивація в України, вона як була так і залишається максимально високою. Залякати «могилізацією» нас неможливо. Вони будуть вести масштабну, тривалу піхотну війну, війну наземних сил будуть посилювати, щільність військ на фронті. Було зрозуміло, що росія не може завербувати людей на війну, тому їх треба примусити воювати.

🪖Народний депутат від фракції «Слуга народу» Євгеній Брагар

Даний жест - жест безсилля. По суті, людський ресурс це останнє, що залишилось зараз у рф, відповідно, путін зробив ставку на те, щоб «засипати нас м’ясом». На жаль, буде дуже багато втрат на фронті. Правда, значно більше втрат буде саме з російської сторони. Я очікую, що у них буде більше тисячі втрат за день. Ми ж, глобально і стратегічно, свої землі повернемо.

🪖Полковник запасу Олег Жданов

Мобілізація - не принесе користі, вона вже не змінить хід подій на лінії фронту. 300 тисяч мобілізувати - для цього потрібно, як мінімум, два місяці і це у випадку, якщо росгвардія буде ходити з облавами, і виловлювати військовозобов’язаних по всій території рф. Ще місяці три їх треба готувати, щоб вони не стали просто гарматним м’ясом на полі бою. Тобто, виходить, що вони будуть готові у лютому, на початку березня. До того часу війна вже може закінчитися.
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/8107-armii-kitaja-pora-gotovitsja-k.html