Войти

Влітку роботодавці беруть паузу на перегляд стратегій та підготовку до нового бізнес-сезону восени, - Міхно

Влітку роботодавці беруть паузу на перегляд стратегій та підготовку до нового бізнес-сезону восени, - Міхно

У липні кількість пропозицій роботи склала 93 477 вакансій, що практично на рівні червня - 93 882. Уповільнення зростання говорить про те, що літо 2023 року більше схоже на звичайне літо. Роботодавці беруть паузу на перегляд стратегій та підготовку до нового бізнес-сезону восени. Які зараз тенденції на ринку праці України - UBNow поспілкувався с засновником Work ua Артуром Міхно.

Де найбільший ріст вакансій
Попри загальне сповільнення зростання ринку праці, продовжує зростати частки пропозицій роботи для ветеранів. Від початку 2023 року цей показник зріс на 36% до 3 917 вакансій. Найбільший приріст вакансій відбувся за посадами: офіс-менеджер (+42% до 173 вакансій), вчитель англійської (+14% до 789), оператор верстатів з програмним керуванням (+12% до 360) та монтажник-установник (+11% до 422).

В ІТ стає тісно, а медиків не вистачає
Найвища конкуренція продовжує утримуватися за посадами діджитал-фахівців переважно у сфері ІТ: javascript-програміст, програміст Java, Python-програміст, а також копірайтер, спеціаліст чата та відеомонтажер. Зокрема, охочих працювати за посадами верстальник та Front-end програміст у понад 30 разів більше, а за посадами з низьким порогом входу — тестувальник та UI/UX дизайнер у понад 10 разів більше, ніж продавцем чи водієм.
Найнижча конкуренція більш ніж в 10 разів ніж по ринку за посадами медичних фахівців: гастроентеролог, ендокринолог, кардіолог, а також завідуючий аптекою та виробничих спеціалістів — технолог кондитерського виробництва, складач поїздів, рихтувальник, автослюсар.

Україніці повертаються додому
Кількість шукачів, які створили або оновили резюме, в липні склала 358 551 особа. Це на 2% більше рівня червня. Регіони, яку вибирали нові кандидати збігаються з областями з найбільшою кількістю вакансій: Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області, а також дистанційно.

UBNow > Підписатися
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/62363-vladimir-zelenskij-podpisal-zakony-o.html