Войти

Кількість вакансій росте, студентів на ринку праці України побільшало

Кількість вакансій росте, студентів на ринку праці України побільшало

Які зміни на ринку праці України відбулися у травні. Де і яких вакансій найбільше. Та чому все більше студентів хочуть працювати. UBNow поспілкувався с засновником Work ua Артуром Міхно.

Що відбувається на ринку праці
У травні компанії розмістили 90 023 вакансії — зростання склало більш ніж 9%.

«Український ринок праці продовжує демонструвати позитивні тенденції. Він наздоганяє за показником травень 2021 року і навіть січень 2022 року. Червень може стати місяцем, коли буде встановлений новий рекорд», - розповідає Артур Міхно.

Де роботи найбільше. І для кого
У травні найбільше вакансій з’явилось в прифронтових областях та західних регіонах України.

Лідирувати за кількістю розміщених вакансій продовжують Київська — 28 410, Львівська — 8 781, Дніпропетровська — 8 511, Одеська область — 6 455, продовжує зростати та утримуватися в п'ятірці й Харківщина - 3 131 пропозиція роботи.

Студентів, які шукають роботу стає більше
У травні на ринок праці вийшло на 4% більше нових кандидатів, ніж у квітні. Зокрема, 56% кандидатів - жінки, 43% — чоловіки.

«Це пов’язано, ймовірно, з тим, що частина кандидатів-чоловіків захищають нашу країну у лавах ЗСУ, хтось працює і не шукає роботу, частина може працювати неофіційно або вступити до вишів», - пояснює Артур Міхно.

На 67% більше, ніж у квітні, на ринок праці вийшло кандидатів віком від 16-17 років. Є й зростання частки молодих фахівців 18-24 роки.

«Загалом категорія кандидатів віком до 25 років становить 49% від усіх нових шукачів — випускники шкіл та ВНЗ, які активно шукають роботу чи підробіток на літо. Для роботодавців це хороший шанс знайти молодих спеціалістів і зростити кадри під потреби компанії», - акцентує Артур Міхно.

UBNow > Підписатися
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/51044-vojska-rf-naraschivajut-v-prigranichnyh.html