Войти

Я за суд, але не за суд Лінча, - Резніков прокоментував арешт екс-заступника Шаповалова

Я за суд, але не за суд Лінча, - Резніков прокоментував арешт екс-заступника Шаповалова
 
Міністр оборони України Олексій Резніков вирішив прокоментувати арешт свого колишнього заступника В'ячеслава Шаповалова, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. Він наголосив, що справа Шаповалова не пов’язана з корупцією, а його провину чи її відсутність має визначити суд.
 
«Моя біблія – це Конституція, в якій записаний принцип невинуватості. Винною особу може визнати тільки суд, а не суд Лінча. За моєю інформацією, йому не інкримінують нічого пов’язаного з харчуванням. В нього інше звинувачення, нічого корупційного там немає. Ні яйця, ні моркви, ні капусти», - зазначив Резніков.
 
За словами міністра, арешт колишнього підлеглого пов’язаний з закупівлею бронежилетів для ЗСУ. Саме Шаповалов відповідав за їхнє постачання у перші тижні повномасштабного вторгнення Росії, коли всі державні системи опинились буквально паралізованими.
 
«Нехай розбираються. Але я точно знаю, що контракти, які є предметом дослідження, датовані березнем 2022 року. І я хочу запитати: а де всі були в березні 2022-го? Коли на складах нуль [бронежилетів], а треба було привезти сотні тисяч», - додав він.

🇺🇦 Украина Сейчас
Я за суд, але не
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/34401-novym-glavoj-nabu-natsionalnoe-antikorruptsionnoe.html