Войти

Блокада на кордоні: у які збитки виллється страйк польських перевізників для України?

Блокада на кордоні: у які збитки виллється страйк польських перевізників для України?

Труха⚡️Україна ексклюзивно з’ясовувала причини, які підштовхнули далекобійників до страйку, а також наміри польських перевізників. А ще наші спікери порахували у яку суму щодня обходиться блокада кордону для українського бюджету і приватних далекобійників, і чи може поширитися страйк на кордони з іншими державами? Легко не буде…

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Дмитро Соломчук

Якщо порахувати, скільки через блокування в цьому ланцюжку втрачають усі компанії, то для українського бюджету це виливається не менше, як 60-80$ з однієї фури на добу. Також через блокування зменшився експорт української агропродукції до країн ЄС або транзит через ЄС до третіх країн, що призводить до катастрофічної проблеми в аграріїв

▪️Народна депутатка України, фракція «Голос», Юлія Клименко

На заблокованому кордоні щодня накопичується 5-7 тисяч вантажівок. Але ми розуміємо, що вже є низка компаній і асоційацій, які також вимагають від своїх урядів введення аналогічних дозволів. Тобто, ця блокада, умовно кажучи, вже завтра, не дай Бог, може бути розширена.

▪️Віцепрезидент Міжнародної транспортної асоціації України, Володимир Балін

Я вважаю, що це відкрили економічний фронт проти України. Федерація, яка пройшла до Сейму і має вісімнадцять депутатів – вона проросійська і вона патронує цю акцію. Ті перевізники які, фактично, стоять на кордоні, вони працювали на білоруському і російському ринку.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська Солідарність», Ніна Южаніна

Таку ситуацію можна було спрогнозувати ще з літа. Бо, існуюча система до лібералізації передбачали видачу багаторазових чи одноразових дозволів на паритетній основі. При цьому українські перевізники завжди мали в рази більше дозволів, чим, наприклад польські.

▪️Народний депутат України, фракція «Батьківщина», Іван Крулько

Приблизно кожен день Україна, як і український бізнес, втрачає через блокаду кордону до двох мільйонів євро. Тож парламент прийняв звернення до польського Сейму у якому ми закликали новообраний Сейм Польщі до вирішення цієї проблеми, яка не має затьмарювати наші дружні взаємовідносини.

▪️Голова всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємництва», Сергій Доротич

Від блокади потерпають всі. Немає сфери, де не задіяні імпортні товари, чи комплектуючі. Навіть, коли ми купляємо пачку українського молока – сама упаковка імпортна. Вся електроніка і комплектуючі – все імпортне. А прикро те, що ця електроніка використовується для обороноздатності, в тому числі.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/77716-ukraina-otrimala-supernikiv-po-plej-of.html