Войти

Парламентські вибори-2023: чи слід українцям готуватися до волевиявлення?

Парламентські вибори-2023: чи слід українцям готуватися до волевиявлення?

Труха⚡️Україна
зʼясовувала, чому державні мужі заговорили про можливість проведення виборів до Верховної Ради навіть під час воєнного стану? Також поцікавилися соціологією: 51,9% громадян вважають, що парламент потрібно переобрати, як і місцеві органи влади. От тільки не під час гарячої стадії війни. На що тоді розраховувати? Відповідь у матеріалі.

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Дмитро Гурін

Парламентські вибори під час війни означають, що в них не братимуть участь ані військові, ані біженці, які виїхали за кордон. Не кажучи вже про неможливість проведення виборів на окупованих територіях і територіях активних бойових дій. Це спотворить волевиявлення виборців і приведе до влади по суті нелегітимний парламент.

▪️Народна депутатка України, голова політичної партії «Голос», Кіра Рудик

На даний момент я переконана, що ми не маємо жодної можливості, щоб провести вибори. Для цього є декілька причин. По-перше, неможливість всіх громадян України взяти участь у виборах (перш за все для тих, хто зараз воює на фронті). По-друге, для тих людей, які знаходяться на окупованих територіях. По-третє, для тих, хто виїхав з країни. Звичайно, серед наших міжнародних партнерів виникає питання, чи не є це наступом на демократію? Наша відповідь чітка: якщо ми проведемо вибори зараз – це буде всупереч Конституції.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська Солідарність», Ірина Геращенко

На вибори мають приїхати міжнародні спостерігачі. Хто сьогодні приїде на спостереження в Харків, в Херсон, в Миколаїв, в Краматорськ – боюся, що не дозволять наші міжнародні партнери цивільним особам їхати на вибори в таких умовах. Ну і якщо ми говоримо про організацію виборчого процесу за межами України, то українські консульства не зможуть забезпечити стільки дільниць.

▪️Народний депутат України, фракція «Батьківщина», Іван Крулько

Найголовніше питання, яке всіх турбує, в тому числі і наших міжнародних партнерів, якщо вибори проходитимуть під час воєнного стану, яка довіра буде до результатів цих виборів? Вибори мають відбутися, коли в нас закінчаться реальні військові дії. Буде час щоб виборці, які за кордоном, могли повернутись і проголосувати. Будуть створені умови безпеки для проведення виборів. Будуть працювати всі реєстри і щоби всі партії мали рівний доступ до ЗМІ.

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Георгій Мазурашу

Я би радив всім, хто хоче швидше виборів, сконцентрувати зусилля і ресурси, які спрямовуються на інформаційний шум, перенаправити на якнайшвидшу перемогу і тоді, будь ласка, або три місяці і вибори, або якщо дострокові, то два і вибори. Кожна адекватна людина розуміє, що про можливість проведення виборів можна було б говорити, якби у нас припинилися бойові дії, ворог припинив обстріли і ми могли скасувати воєнний стан.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/61454-v-odesi-dozvolili-kupatisja-v.html