Войти

Зима 2023/2024: чи порине Україна у суцільну пітьму?

Зима 2023/2024: чи порине Україна у суцільну пітьму?

Труха⚡️Україна
взялася ексклюзивно зʼясовувати, на що чекати українцям взимку. Дізнавалися, чи будемо сидіти без світла 6-10 годин і чому проблеми приватних енергокомпаній лягають на плечі кожного з нас?! Цікавилися також, де гроші міжнародних партнерів і обладнання, яке нам передали європейські спонсори?

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Юрій Камельчук

Що стосується ремонту обладнання до кінця року, думаю, що не встигнуть відремонтувати 100% з того, що необхідно до кінця року. По відчуттям того, наскільки енергетики підготувалися до термінових ремонтів – я не думаю, що у нас будуть такі проблеми, як минулого року. Це можливо тільки за більш інтенсивних ракетних обстрілів.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська Солідарність», Ніна Южаніна

Чи 60% відремонтовано, чи 1,5% – це означає, що нам буде дуже, дуже складно. Ми це розуміємо. Різні джерела дають різну інформацію. Якщо ж підняти інформацію Кабміну, чи на ресурсах Міністерства фінансів, то вона ще більш суперечить тому, що відбувається. От і все. Це говорить про те, що, хто що рахує: відновлення генерації, чи відновлені підстанції, чи взагалі всієї енергетичної системи загалом.

▪️Народний депутат України, фракція «Батьківщина», Олексій Кучеренко

Пугать никого не хочу, не верю я в эти катаклизмы. У нас значительно сильнее система ПВО, особенно в центральном регионе. Единственный орган, который может знать достоверную картину об этом это Госэнергонадзор. В этой обстановке дилетантизма и тотальной зашифрованности, честно Вам скажу – не верьте ни единому слову экспертов и депутатов.

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Андрій Жупанин

Міненерго повідомляє, що з березня 2022 року по червень 2023-го Україна отримала понад 8 тисяч тонн гуманітарного обладнання з 31-ї країни світу. Значну допомогу отримуємо від Нідерландів. Протягом останніх тижнів з цієї країни надійшло 16 вантажів з електрокабелем та силовими трансформаторами вагою понад 293 тонни. Серед них- трансформатори струму та напруги, автовимикачі, роз’єднувачі, заземлювачі, арматура для повітряних ліній та інші матеріали.

▪️Співзасновник Фонду енергетичних стратегій, Юрій Корольчук

Частину намалювали втрат від ракетних ударів. Від ракетних ударів все не підтвердили. Десь буде відключення по 10 годин одночасно, в один період. Все залежатиме від регіону, від стану мереж, від погодних умов… А реально при морозах, по досвіду, ця цифра буде опускатись при різних ситуаціях ще на 20 відсотків.

▪️Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

З самого початку весни ми активно лагодимо пошкоджене рашистами обладнання та готуємось до наступної зими. Вже полагодили 9 енергоблоків своїх ТЕС – ще 7 ремонтуємо прямо зараз. Всього до кінця року плануємо відремонтувати 27 енергоблоків. Не менш важливим є забезпечення теплової генерації необхідним для її роботи ресурсом, над чим ми теж активно працюємо. З початку року ввели в роботу 15 нових вугільних лав, а до кінця року введемо ще 12. Завдяки цьому взимку українські ТЕС будуть забезпечені потрібною кількістю вугілля.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/60999-kabmin-tilki-scho-prijnjav-postanovu.html