Войти

Гарантії безпеки від США: що передбачає угода?

Гарантії безпеки від США: що передбачає угода?

Труха⚡️Україна
ексклюзивно зʼясовувала про що може йтися у двосторонній угоді між Україною та США щодо надання нам гарантій безпеки. Розбиралися також – чи посприяє документ активнішому наданню технологій, зброї, фінансової та гуманітарної допомоги, і чи не підміняє собою документ майбутній вступ України до НАТО?!

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Федір Веніславський

Ймовірність того, що у двосторонніх угодах про гарантії безпеки України будуть зобовʼязання країн-гарантів брати безпосередню участь у війні – це надто оптимістичні очікування. Ніхто на себе такі зобовʼязання брати не буде. Втім, зброя, боєприпаси, фінансова стабільність, економічна безпека, гуманітарна допомога – це те, що точно має бути прописано у договорі.

▪️Голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.), генерал армії, Микола Маломуж

Я не думаю, що ця угода стане заміною НАТО. Американці розглядають цей документ з двох аспектів: гарантії надаються для того, щоб ми мали всі перспективи для перемоги і, зрозуміло, це як базовий сегмент який би стимулював нас до вступу в НАТО. Друга складова, яка дає перспективи, що ці гарантії будуть працювати – ми маємо працювати над подоланням корупції і тіньової економіки.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», Роман Костенко

Те, що такий переговорний процес розпочинається це добре, але ключовим залишається обсяг цих гарантій і механізм впровадження. Важливо, щоб кожен пункт детально був виписаний, і ми розуміли на що та в яких кількостях ми можемо розраховувати від партнерів і в які строки вживатимуться ті чи інші заходи, передбачені в домовленостях.

▪️Ветеран російсько-української війни, науковець, Євген Дикий

Вони не планують брати на себе відповідальність гарантувати нам безпеку. Вони готові взяти на себе зобовʼязання надавати нам допомогу. Відповідно, обсяг цієї допомоги, характер цієї допомоги, він може бути більш детально прописаний у цій угоді. В будь-якому разі, мова не йде про можливість прямого вступу США у війну.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська Солідарність», Ірина Фріз

На подібних двосторонніх перемовинах Україна має говорити, в першу чергу, про необхідність отримання технологій і зброї для того, щоб поставити крапку у війні і перемогти. Ми розуміємо, що починаючи від технологій Starlink і завершуючи необхідністю отримання тих самих ATACMS, то тут ми маємо необхідність говорити саме зі США.

▪️Військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч, Євген Карась

На фоні переламного перебігу війни - США можуть піти на певну форму угод чи домовленостей які сильно посилять Україну або тих партнерів що працюють з нами. Спрощено, наприклад, обіцянки екслюзивних поставок самих нових видів зброї тим, хто зараз передає свою зброю нам і тому подібне.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/59958-minus-6-vorozhih-skladiv-z.html