Войти

F-16 в Україні: скільки винищувачів отримають ЗСУ?

F-16 в Україні: скільки винищувачів отримають ЗСУ?

Труха з’ясовувала, наскільки ефективно Україна і ЗСУ можуть використати до тридцяти літаків, які нам ймовірно нададуть союзники у боротьбі проти окупанта, і коли на них чекати?! Примітно, що навчання пілотів вже почалося.

▪️Радник голови Офісу Президента України, Михайло Подоляк

Сьогодні перспективна робота якою опікується Президент – це, знов-таки, побудувати «авійаціну коаліцію» і не тільки для того, щоб отримати F-16 які допоможуть у контрнаступі, і в принципі закриють над нашими наступаючими загонами небо, вона потрібна нам для того, щоб дозакрити небо проти балістики, і проти цих самих авіаційних бомб.

▪️Народний депутат України, керівник фракції «Слуга народу», Давид Арахамія

F-16 – американський продукт. Однак сьогодні ми бачимо дуже обнадійливі сигнали про те, що у США фактично політичне рішення ухвалене. Відповідно, ми вже максимально готуємося працювати в цьому напрямку як щодо навчання пілотів для F-16, передачі самих винищувачів, а також безпосередньої підготовки необхідної інфраструктури тут, в Україні.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», полковник СБУ, Роман Костенко

Тут буде все залежати від типу і кількості літаків які ми отримаємо. У рф тисячі літаки і сотні із них сучасні. Тому нам потрібно близько сотні літаків, для того щоб отримати паритет. І не менш важливою компонентою, це отримати до цих літаків весь спектр сучасного ефективного озброєння. Це дуже важлива складова.

▪️Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт, Роман Світан

Мы точно получим эти F-16. То есть, та коалиция, которая собралась взяла на себя финансовую составляющую. В частности, Великобритания. Это много о чем говорит. До десятка стран: Канада, Великобритания, Дания, Нидерланды, Швеция, Португалия, Франция – примут наших летчиков для обучения.

▪️Волонтер, військовий оглядач, Роман Бочкала

Я думаю, що всі будуть уважно слідкувати за тим, як почнеться експлуатація цих літаків, бо у ЗСУ є таке поняття «підконтрольна експлуатація». В залежності від цього, і в залежності від того, як просуваються роботи з підготовки литовищ, я впевнений, що буде і друга черга і якийсь можливий третій транш. Тобто, це буде якась динамічна цифра.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/46585-vertolet-mi-8-upal-rjadom-s.html