Войти

🇨🇦 Канада готова допомогти Україні відновлювати енергетичну інфраструктуру, – Герман Галущенко

🇨🇦 Канада готова допомогти Україні відновлювати енергетичну інфраструктуру, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко
провів зустріч із міністром природних ресурсів Канади Джонатаном Вілкінсоном у межах робочої поїздки до американського Піттсбургу.

Під час зустрічі міністри обговорили ситуацію в Україні з огляду на продовження повномасштабної військової агресії рф.

Герман Галущенко поінформував Джонатана Вілкінсона, що Збройні Сили України дають відсіч агресору і відвойовують окуповані території. Водночас росія продовжує прицільно обстрілювати критичну інфраструктури України, включаючи атомні електростанції.

Окрему увагу приділили необхідності якнайшвидшої демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС і повернення її під повний контроль легітимного українського оператора. Лише такі кроки можуть гарантувати ядерну безпеку світу й енергетичну безпеку України та всієї Європи.

Очільник Міненерго також розповів колезі про підготовку України до надскладного осінньо-зимового періоду та накопичення енергоносіїв для його проходження.

Джонатан Вілкінсон підкреслив, що Канада цілком підтримує боротьбу українського народу проти військової агресії рф та збирається й надалі надавати всю необхідну підтримку. І засвідчив готовність канадської сторони підтримувати відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури України.

https://www.mev.gov.ua/novyna/kanada-hotova-dopomohty-ukrayini-z-vidnovlennyam-enerhetychnoyi-infrastruktury-zustrich">https://www.mev.gov.ua/novyna/kanada-hotova-dopomohty-ukrayini-z-vidnovlennyam-enerhetychnoyi-infrastruktury-zustrich

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇦 Канада готова допомогти Україні
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8316-na-zavodi-z-virobnitstva.html