Войти

🇺🇸 США запустили систему «єдиного вікна» для підтримки країн, які збираються ухвалити рішення щодо розгортання ММР

🇺🇸 США запустили систему «єдиного вікна» для підтримки країн, які збираються ухвалити рішення щодо розгортання ММР

Спеціальний уповноважений Президента США з питань клімату Джон Керрі розповів про запуск проєкту Nuclear Expediting the Energy Transition (NEXT) для підтримки малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR).

Його мета – надати доступ до віртуального центру з набором інструментів і послуг для підготовки проєктів країнами Європи та Євразійського регіону, які наближаються до прийняття рішень щодо розгортання ММР.

Зокрема, йдеться про технічні, фінансові та регуляторні консультації та консультаційні послуги, навчальні поїздки на ядерні об'єкти США, національні лабораторії та університети, надання на конкурсній основі симулятора SMR для створення навчального центру, а також міжуніверситетське партнерство для розробки навчальних програм і освітніх обмінів.

Україна теж йде шляхом впровадження малих модульних реакторів. Наразі Енергоатом активно співпрацює із лідерами, що розробляють SMR: Holtec International, Rolls-Royce та NuScale Power.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про можливість впровадження малих модульних реакторів SMR-300 в Україні.

У квітні 2023 року Енергоатом і Holtec International погодили можливість будівництва в Україні до 20-ти атомних енергоблоків з реакторами SMR-160.

На початку 2022-го НАЕК домовилась із Rolls-Royce про співробітництво щодо можливості будівництва британських малих модульних реакторів в Україні.

У вересні 2021 року Енергоатом та NuScale Power підписали Меморандум про взаєморозуміння задля вивчення можливості будівництва реакторів за технологією NuScale в Україні.

У 2021 році Енергоатом отримав пропозицію від канадської компанії ARC щодо співпраці у впровадженні малих модульних реакторів ARC-100.

world-nuclear-news.org/Articles/US-furthers-overseas-support-for-coal-to-SMR-proje">world-nuclear-news.org/Articles/US-furthers-overseas-support-for-coal-to-SMR-proje

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇺🇸 США запустили систему «єдиного
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/66967-schob-upovilniti-ukrainskij-kontrnastup-kreml.html