Войти

⚡️ Уряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року

⚡️ Уряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року

Кабмін за поданням Міністерства енергетики схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року, в який передбачається досягнення вуглецевої нейтральності енергетичного сектору до цього терміну, зокрема й за рахунок атомних технологій. 

Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив, що відповідні цілі досягатимуться щавдяки розвитку сучасної та безпечної атомної генерації, відновлюваних джерел енергії, модернізації й автоматизації систем передачі та розподілу. 

В документі, поміж іншого, враховано наслідки повномасштабної війни російської федерації проти України, посилення ролі енергетичної безпеки та зміцнення стійкості енергосистеми, наявність новітніх технологій, зокрема виробництво та використання водню в енергетичних цілях, впровадження малих модульних реакторів, установок зберігання енергії тощо. 

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголосив на тому, що розвиток вітчизняної атомної галузі – це запорука безвуглецевого майбутнього нашої держави. І додав: «Енергоатом продовжує працювати над новими проєктами передових ядерних технологій, від яких у цей складний час залежить енергетична безпека України»

Проєкт Стратегії був підготовлений Міненерго разом з енергетичними компаніями, зокрема з НАЕК «Енергоатом», НЕК «Укренерго», НАК «Нафтогаз України», ОГТСУ, ПрАТ «Укргідроенерго» та іншими, за підтримки уряду Великої Британії із залученням KPMG.

kmu.gov.ua/npas/pro-skhvalennia-enerhetychnoi-stratehii-ukrainy-na-period-do-2050-roku-373r-210423">kmu.gov.ua/npas/pro-skhvalennia-enerhetychnoi-stratehii-ukrainy-na-period-do-2050-roku-373r-210423

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | EA
⚡️ Уряд схвалив Енергетичну стратегію
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/42964-est-verojatnost-chto-rossija-gotovit.html