Войти

⚡️ Французький оператор систем розподілу Enedis готовий розробити мастер-план для розвитку українських електромереж

⚡️ Французький оператор систем розподілу Enedis готовий розробити мастер-план для розвитку українських електромереж

Міністр енергетики України Герман Галущенко у складі української делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем перебуває з дводенним робочим візитом у Франції.

У межах поїздки міністр відвідав енергетичну компанію Enedis – французького державного оператора систем розподілу електроенергії, найбільшого в Європі.

Герман Галущенко обговорив з президенткою Enedis Маріанне Леньо перспективи розвитку енергетики України та вітчизняних електромереж. Він повідомив, що нещодавно було створено компанію «Українські розподільні мережі» (УРМ) для керування операторами систем передачі, акції яких належать державі.

«Ми зацікавлені у залученні досвіду та експертизи компанії Enedis для розвитку наших електромереж та вдосконалення керування операторами систем розподілу. Для нас важливо, щоб компанія «УРМ» із самого початку своєї роботи орієнтувалася на високі стандарти управління операторами, впроваджувала інноваційні технології для підвищення якості й надійності електропостачання, застосовувала сучасні принципи діджиталізації, кібербезпеки та орієнтації на кінцевого споживача», – зазначив міністр.

Герман Галущенко і Маріанне Леньо домовилися про спільну роботу над розробкою мастер-плану для розвитку українських електромереж. За словами президентки французької компанії, створення такого документу потребуватиме кількох місяців.

Enedis готова направити в Україну своїх експертів для обміну досвідом у галузі керування електромережами, зокрема щодо посилення кіберзахисту, цифровізації процесів та підвищення ефективності передачі електричної енергії завдяки зменшенню втрат, а також у сфері взаємодії зі споживачем.

Компанія вже надала три партії обладнання для енергосектору України, зокрема генератори, та планує продовжити надавати допомогу нашим енергетикам для виконання ремонтних робіт об’єктів вітчизняного енергосектору після обстрілів.

mev.gov.ua/novyna/frantsuzkyy-operator-system-rozpodilu-enedis-hotovyy-rozrobyty-master-plan-dlya-rozvytku">mev.gov.ua/novyna/frantsuzkyy-operator-system-rozpodilu-enedis-hotovyy-rozrobyty-master-plan-dlya-rozvytku

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Французький оператор систем розподілу
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21598-v-chernogorii-nachalis-massovye-protesty.html