Войти

Герман Галущенко закликав європейських колег підтримати кандидатуру України до Ради керуючих МАГАТЕ

Герман Галущенко закликав європейських колег підтримати кандидатуру України до Ради керуючих МАГАТЕ

Міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у неформальній зустрічі міністрів енергетики та транспорту ЄС, що відбулася вчора, 27 лютого, у Стокгольмі.
Очільник Міненерго подякував представникам ЄС за 10-й пакет санкцій проти росії і наголосив на необхідності не тільки збереження тиску на агресора, але і його поширення на всі сфери російської енергетики, зокрема ядерну галузь.

Рік тому ніхто б не повірив у санкції проти російського вугілля, нафти чи газу. Тепер обмежувальні заходи стали реальністю. Настав час іти далі і запроваджувати санкції проти Росатому, який прикриває ядерний тероризм російського режиму і спонсорує російську армію. Ми вітаємо рішення Фінляндії, Болгарії та Чехії відмовитися від співпраці з росією в ядерній галузі і закликаємо інших партнерів наважитися на цей крок”, - наголосив Герман Галущенко.

Міністр енергетики повідомив, що Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ на 2023 - 2025 роки і закликав учасників засідання долучитися до обговорення цього питання і підтримати українську заявку.

Також Герман Галущенко акцентував, що Україна продовжує курс інтеграції до європейських енергетичних ринків, що передбачено, зокрема, проєктом нової Енергетичної стратегії України до 2050 року. Відповідний документ визначає пріоритетним розвиток атомної генерації та відновлюваних джерел енергії, які допоможуть децентралізувати українську енергосистему.

Окремо очільник Міненерго наголосив, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати, і вже третій тиждень генерація забезпечує потреби споживання.
І це також результат координації міжнародних зусиль для протистояння загарбницькій політиці росії та посиленню енергетичної безпеки європейського континенту.

Через рік після російського вторгнення ми набагато сильніші, ніж були до того. росія зазнала невдачі. Ми вистояли, зокрема завдяки європейській солідарності. Дякую європейським країнам за надані тонни обладнання, завдяки якому українські енергетики повертають світло і тепло в домівки українців набагато швидше”, - зазначив Герман Галущенко.
Герман Галущенко закликав європейських колег
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/33538-minoborony-otkrylo-dannye-o-stoimosti.html