Войти

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:

🔹 Японські вчені створили новий ізотоп урана, який «живе» всього 40 хвилин перед початком напіврозпаду. Це перший ізотоп, максимально збагачений нейтронами, синтезований протягом останніх 44 років.

🔹 США розглядає проєкт із переробки радіоактивного нікелю. Національне міністерство енергетики країни має розглянути можливість повторного використання близько 6400 тонн радіологічно забрудненого нікелю, вилученого в процесі демонтажу в м. Портсмут (штат Огайо) газодифузійного заводу зі збагачення урану.

🔹 Зупинка роботи останніх АЕС у Німеччині викликала обурення вчених-кліматологів. За їхніми словами, це удар по захисниках клімату, які підтримують ядерну енергію як чисте джерело електроенергії з нульовим викидом вуглецю.

🔹 У США інструктори тестують технологію відеоігор для підвищення кваліфікації фахівців-атомників. Саме інструменти розширеної реальності, впевнені вчені, допоможуть успішно поєднати минулий та майбутній успіх ядерної галузі й вивести її на новий рівень.

🔹 Нова технологія фільтрації SCF надає можливість підтримувати прозорість води великих торових баків-приямків у реакторах з киплячою водою, що до цього було важкодосяжним завданням. Запатентована конфігурація та використання кількох механізмів дозволяє SCF працювати зі швидкістю потоку понад 3500 л/хв. та утримувати близько 450 кг твердих речовин, що підвищує безпеку АЕС та знижує ризик радіаційного опромінення.

#міжнародні_атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | EA
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/41341-vladimir-zelenskij-soglasilsja-prinjat-uchastie.html