Войти

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Шотландія покладалася на ядерну енергію більше, ніж будь-яка інша країна Великої Британії

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Шотландія покладалася на ядерну енергію більше, ніж будь-яка інша країна Великої Британії

Такі дані за 2021 рік оприлюднив національний уряд.

Департамент бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії повідомив, що виробництво атомної енергії у Шотландії у 2021 році зросло на 8% порівняно з 2020-м, при цьому частка атомної енергетики у загальному виробництві електроенергії зросла до 30% і є найвищою серед усіх чотирьох провінцій (країн) Сполученого Королівства.

Завдяки двом шотландським атомним електростанціям, Торнесс і Хантерсон, вдалося уникнути 400 млн тонн викидів вуглецю, що зробило ці АЕС найціннішими чистими енергетичними активами в історії Шотландії.

Але з виводом станції Хантерсон з експлуатації у січні 2022-го, після 46 років роботи, і з огляду на завершення виробництво електроенергії на АЕС Торнесс, заплановане протягом десятиліття, Шотландія опиняється перед загрозою втратити життєво важливу чисту електроенергію.

Оскільки шотландський уряд виступає проти нових ядерних проєктів, притомної заміни для жодної станції немає. Прогалину, яка виникла, доведеться частково заповнити імпортованим газом з надзвичайно нестабільних світових ринків, що спричинило зростання ціни на енергоносії до небачених раніше рівнів. Зрештою це завадить більш амбітному скороченню викидів і загрожуватиме енергетичній безпеці Шотландії.

Комітет зі зміни клімату закликав до 2035 року побудувати нові атомні електростанції на заміну наявному атомному парку, щоб зберегти «ядерне виробництво» на нинішньому рівні.

niauk.org/scotland-uses-most-nuclear-energy-of-all-uk-nations-for-fifth-year-running">niauk.org/scotland-uses-most-nuclear-energy-of-all-uk-nations-for-fifth-year-running

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Шотландія покладалася на ядерну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/24300-putin-ne-znaet-chto-delat.html