Войти

🇮🇳 Індія за вугільними потужностями випереджає Азію

🇮🇳 Індія за вугільними потужностями випереджає Азію

Після вторгнення росії в Україну виробництво електроенергії вугільними електростанціями в Індії зросло набагато швидше, ніж у будь-якій іншій країні Азійсько-Тихоокеанського регіону. І це підкреслює проблеми країни, що розвивається, у прагненні позбавитись використання вуглецю, пише Reuters.

Вугілля забезпечує майже три чверті виробленої електроенергії в Індії, яка останньою з п’яти найбільших економік світу представила свою стратегію декарбонізації на кліматичному саміті COP27.

Використання вугілля в усьому світі, включно з виробництвом електроенергії, зросло після вторгнення росії в Україну, що призвело до різкого зростання цін на інші види викопного палива. Це, своєю чергою, звело нанівець зусилля з переходу на чистіше паливо.

Аналіз урядових даних показує, що виробництво вугільної електроенергії в Індії зросло більш ніж на 10% у річному обчисленні з березня по жовтень цього року. Водночас уряд Індії заявив, що має намір досягти нульового чистого викиду до 2070 року, а офіційні дані, перевірені Reuters, показують, що виробництво відновлюваної енергії зросло на 21% у березні-жовтні, попри те, що споживання вугілля для виробництва енергії зросло.

Очікується, що протягом наступного десятиліття Індія додасть 360 ГВт потужностей з виробництва електроенергії з чистих джерел енергії до загального обсягу виробництва, зазначив Хетал Ганді, директор з досліджень CRISIL Market Intelligence. «Це допоможе знизити долю вугілля у виробництві на 40-45% до 2032 фінансового року», – сказав він.

reuters.com/business/cop/india-power-binges-coal-outpaces-asia-2022-11-18">reuters.com/business/cop/india-power-binges-coal-outpaces-asia-2022-11-18

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇮🇳 Індія за вугільними потужностями
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18217-sogodni-zafiksuvali-bilshe-desjatka-prilotiv.html