Войти

📈 :Високі ціни на газ стимулюють інвестиції в «зелений» водень

📈 :Високі ціни на газ стимулюють інвестиції в «зелений» водень

Стрімке зростання цін на природний газ зробило водень, вироблений з викопного палива, нерентабельним і стимулювало понад 70 млрд доларів нових інвестицій у водень з відновлюваних джерел, пише Reuters.

Так званий «зелений», або «чистий», водень виробляється за допомогою електролізерів, що живляться завдяки відновлюваним джерелам енергії для відокремлення води від кисню, тоді як блакитний водень виготовляється з природного газу за допомогою технології уловлювання й зберігання викидів вуглекислого газу.

«Зелений водень» вважали ключем до декарбонізації тих галузей промисловості, які покладаються на вугілля, газ і нафту, як-от металургія та хімічна промисловість. Але витрати на виробництво традиційно були набагато вищими, ніж інші форми водню.

Оскільки ціни на блакитне паливо з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зросли на міжнародних ринках більш ніж на 70% , витрати на виробництво водню з викопного палива стали дорожчими, ніж виробництво «зеленого» водню.

reuters.com/business/energy/high-gas-prices-spur-green-hydrogen-investment-report-2022-10-19/">reuters.com/business/energy/high-gas-prices-spur-green-hydrogen-investment-report-2022-10-19/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📈 :Високі ціни на газ
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13594-romgaz-i-socar-rozgljadajut.html