Войти

🇪🇺 ЄС планує залучити 140 млрд євро, щоб впоратися з енергетичною кризою

🇪🇺 ЄС планує залучити 140 млрд євро, щоб впоратися з енергетичною кризою

Виконавча влада Європейського Союзу оприлюднила план для мінімізації енергетичної кризи. Ним передбачено обмежити доходи тих виробників електроенергії, які виграли від різкого зростання цін на електроенергію, але не покладаються на дорогий газ. Також Єврокомісія (ЄК) хоче змусити компанії, що займаються викопним паливом, ділитися надприбутками від продажу енергії.

Таким чином ЄК прагне залучити понад 140 млрд євро на підтримку домогосподарств і підприємств у 27-ми країнах ЄС.

«У ці часи неправильно отримувати надзвичайні рекордні доходи та прибутки від війни й за рахунок наших споживачів», – заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Європейські ціни на газ стрімко зросли, відтоді як росія скоротила експорт палива у відповідь на санкції Заходу через її вторгнення в Україну.

Уряди європейських держав вжили заходів для пом'якшення кризи – від обмеження цін на споживчі рахунки за електроенергію та газ до пропозиції кредитів і гарантій, щоб запобігти краху постачальників електроенергії.

https://www.reuters.com/business/energy/eu-seeks-140-billion-cope-with-energy-crisis-utilities-teeter-2022-09-14/">https://www.reuters.com/business/energy/eu-seeks-140-billion-cope-with-energy-crisis-utilities-teeter-2022-09-14/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 ЄС планує залучити 140
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6937-evroparlament-odobril-paket-makrofinansovoj-pomoschi.html