Войти

🔌 Енергетична криза сприятиме екологічному переходу, – Фатіх Біроль

🔌 Енергетична криза сприятиме екологічному переходу, – Фатіх Біроль

Скорочення російського експорту викопного палива після вторгнення рф в Україну змінить глобальний енергетичний ландшафт на десятиліття і може допомогти прискорити перехід до зеленої енергії, заявило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

У звіті МЕА, пише Reuters, йдеться про те, що глобальна енергетична криза спричиняє глибокі й тривалі зміни, які можуть прискорити перехід до більш сталої та безпечної енергетичної системи.

«Енергетичні ринки та політика змінилися внаслідок вторгнення росії в Україну. Не лише на даний момент, але й на десятиліття вперед», – зазначив виконавчий директор МЕА Фатіх Біроль.

На його думку, короткострокові прогалини, викликані скороченням поставок викопного палива з росії, потрібно буде закрити з іншого боку. Найкращими кандидатами є проекти з «короткими термінами виконання», які роблять можливим швидке постачання нафти і газу на ринок без обмеження залежності.

МЕА заявило, що росія, яка була найбільшим у світі експортером викопного палива, вже ніколи не поверне ту частку світового балансу енергопостачання, яку вона мала до вторгнення в Україну: «Одним із наслідків дій росії є те, що ера швидкого зростання попиту на природний газ добігає кінця».

reuters.com/business/energy/energy-crisis-sparked-by-ukraine-war-speed-up-green-transition-iea-2022-10-27">reuters.com/business/energy/energy-crisis-sparked-by-ukraine-war-speed-up-green-transition-iea-2022-10-27

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔌 Енергетична криза сприятиме екологічному
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15161-i-generalnij-direktor-vp-paes.html