Войти

ℹ️ Економія газу для Європиможе стати вирішальною під час енергокризи, – МЕА

ℹ️ Економія газу для Європиможе стати вирішальною під час енергокризи, – МЕА

Цьогорічний опалювальний сезон відкриється для Європи з «екстремальними» цінами на газ та волатильністю. Міжнародне кліматичне агентство (МЕА) зауважує, що триваюче обмеження потоків природного газу до Європи з боку рф не лише значно підвищило ціни, а й порушило торговельні потоки та призвело до гострого дефіциту палива в деяких країнах. І, згідно з останніми даними МЕА, обмеженість ринку триватиме навіть у 2023 році.

Водночас Європа компенсувала різке падіння поставок російського газу за рахунок імпорту СПГ, а також альтернативних постачань трубопроводами з Норвегії та інших країн. Міжнародне кліматичне агентство прогнозує, що цього року імпорт СПГ в Європу зросте більш ніж на 60 млрд кубометрів.

Окрім диверсифікації поставок, Європейський Союз зробив інші кроки для підвищення безпеки газу, зокрема встановив мінімальні зобов’язання щодо зберігання блакитного палива та впровадження заходів з енергозбереження на майбутню зиму. Станом на кінець вересня сховища в ЄС були заповнені майже на 90%, хоча відсутність постачання з росії створює проблеми для поповнення запасів у них наступного року.

За висновками МЕА, скорочення попиту на 13% буде необхідним упродовж зими в разі повного припинення поставок з росії через війну в Україні. І заходи з економії блакитного палива будуть вирішальними для підтримки запасів на належному рівні до кінця опалювального сезону.

https://www.iea.org/news/natural-gas-markets-expected-to-remain-tight-into-2023-as-russia-further-reduces-supplies-to-europe">https://www.iea.org/news/natural-gas-markets-expected-to-remain-tight-into-2023-as-russia-further-reduces-supplies-to-europe

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
ℹ️ Економія газу для Європиможе
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/10265-1-1-zhovtnja-vidbuvsja-ofitsijnij.html