Войти

📉 Росія назавжди втратила статус ключового експортера викопного палива через вторгнення в Україну

📉 Росія назавжди втратила статус ключового експортера викопного палива через вторгнення в Україну

Міжнародне енергетичне агентство оприлюднило річний звіт, в якому серед іншого виділило низку основних втрат росії, через її вторгнення в Україну 24 лютого.

🟠 До 24 лютого 2022 року росія була найбільшим у світі експортером викопного палива, але після початку війни вона втратила цей статус і свого основного клієнта – Європу.

🟠 російський експорт викопного палива ніколи не повернеться до рівня 2021 року, причому переорієнтація росії на азіатські ринки є особливо складною у випадку природного газу.

🟠 Частка росії в міжнародній торгівлі енергоносіями, яка становила близько 20% у 2021 році, впаде до 13% у 2030 році.

🟠 В довгостроковій перспективі одним із наслідків дій росії є те, що ера швидкого зростання попиту на газ добігає кінця.

🟠 Крім того, очільник МЕА Фатіх Біроль, зазначив, що в результаті падіння продажів нафти і газу до 2030 року росія втратить близько $1 трлн доходів від експорту.

iea.org/news/world-energy-outlook-2022-shows-the-global-energy-crisis-can-be-a-historic-turning-point-towards-a-cleaner-and-more-secure-future">iea.org/news/world-energy-outlook-2022-shows-the-global-energy-crisis-can-be-a-historic-turning-point-towards-a-cleaner-and-more-secure-future

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📉 Росія назавжди втратила статус
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14632-pozbuttja-energetichnoi-zalezhnosti-krain.html