Войти

🇺🇦🇪🇺 Герман Галущенко і Фатіх Біроль обговорили напрями зміцнення енергетичної безпеки Європи

🇺🇦🇪🇺 Герман Галущенко і Фатіх Біроль обговорили напрями зміцнення енергетичної безпеки Європи

Міністр енергетики України Герман Галущенко
в межах робочої поїздки до США провів зустріч із виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіхом Біролем.

Центральною темою розмови стало посилення енергетичної безпеки на європейському континенті з огляду на спровоковану росією кризу на газовому ринку.

Герман Галущенко поінформував виконавчого директора МЕА, що після синхронізації з ENTSO-E українська енергосистема демонструє свою стійкість навіть попри понад 200 днів роботи в умовах війни.

Він наголосив на готовності України допомогти європейським партнерам пройти важкий майбутній осінньо-зимовий період, повною мірою використовуючи можливості експорту української електроенергії. Це дасть можливість державам ЄС замістити 5-6 млрд кубометрів російського газу, нагадав міністр.

Також Герман Галущенко підкреслив можливість використання країнами Європи одних із найбільших на континенті українських підземних газових сховищ на вигідних умовах.

Фатіх Біроль своєю чергою наголосив, що Україна відіграє важливу роль у забезпеченні енергетичної безпеки в Європі та за її межами.

Він зазначив, що МЕА продовжує зміцнювати відносини з Україною, щоб підтримати її потреби у відновленні та допомогти побудувати нове енергетичне майбутнє після завершення війни.

Нагадаємо, в липні 2022 року Україна приєдналася до Міжнародного енергетичного агентства як асоційований член.

Спільнота МЕА забезпечує близько 75% світового попиту на енергію і охоплює понад 5 млрд споживачів.

https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-i-fatikh-birol-obhovoryly-napryamky-zmitsnennya-enerhetychnoyi-bezpeky">https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-i-fatikh-birol-obhovoryly-napryamky-zmitsnennya-enerhetychnoyi-bezpeky

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇦🇪🇺 Герман Галущенко і Фатіх
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8661-urjad-nimechchini-pochina-peregovori.html