Войти

5️⃣ коротких фактів про атомну енергетику США

5️⃣ коротких фактів про атомну енергетику США

Міністерство енергетики США підготувало цікаві факти про ядерну енергетику у Сполучених Штатах Америки.

1️⃣ Атомні електростанції виробили 778 млрд кВт⋅год електроенергії у 2021 році. Цього достатньо, щоб забезпечити енергією понад 70 мільйонів будинків. З 1990-х років реактори США виробляють близько 20% електроенергії в країні і є найбільшим виробником ядерної енергії у світі.

2️⃣ Атомна енергія забезпечила 50% безвуглецевої електроенергії в Америці в 2021 році, що зробило її найбільшим вітчизняним джерелом чистої енергії.

3️⃣ Атомна енергія є найнадійнішим джерелом енергії в Америці. У 2021 році атомні електростанції працювали на повну потужність понад 92% часу, що робить їх найнадійнішим джерелом енергії в Америці. Це приблизно в 1,5-2 рази надійніше, ніж електростанції на природному газі (54%) і вугіллі (49%), і приблизно в 2,5-3,5 рази надійніше, ніж вітрові (34%) і сонячні (25%) електростанції.

4️⃣ У 28 штатах експлуатуються 92 комерційні реактори, які допомагають забезпечити енергією будинки та підприємства. Іллінойс має 11 реакторів – найбільше серед усіх штатів – і разом із Південною Кароліною та Нью-Гемпширом отримує понад 50% електроенергії з атомної електростанції.

5️⃣ Ядерне паливо надзвичайно енергоємне. Через це кількість використаного ядерного палива не така велика, як можна подумати. Все використане ядерне паливо, вироблене атомною енергетикою США за останні 60 років, могло б поміститися на футбольному полі на глибині менше 9 метрів.

energy.gov/ne/articles/5-fast-facts-about-nuclear-energy">energy.gov/ne/articles/5-fast-facts-about-nuclear-energy

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
5️⃣ коротких фактів про атомну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/19220-ekvador-investu-263-mln.html