Войти

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі – коротко про головне:

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі – коротко про головне:

🔹 Чехія позбавилась залежності від російського ядерного палива: CEZ підписала угоду з Westinghouse, домовившись про постачання для АЕС Dukovany ядерного палива американської компанії Westinghouse Electric.

🔹 Vogtle 3 офіційно підключено до енергомережі. Енергоблок мають ввести у промислову експлуатацію в травні або червні 2023 року.

🔹 Американська компанія PacifiCorp планує збільшити використання натрієвих передових реакторів у 2030-х роках. Підприємство створить ще дві установки на додаток до демонстраційного блоку, який вже планують використовувати у США на місці виведеної з експлуатації вугільної станції.

🔹 Глобальне світове виробництво урану впало на 12%. Найбільшим виробником тепер є Казахстан, а річна потужність незадіяних шахт у світі становить майже 30 тис. тонн.

🔹 Оператори американських АЕС подали до національної Комісії з ядерного регулювання (NRC) заявки на продовження терміну експлуатації дев'яти реакторів. Наразі публічно оголошено, що ліцензії ще десяти реакторних установок планують продовжити до 80 років.

🔹 Французький ядерний оператор EDF працює над створенням малого модульного реактора (ММР, англ. – SMR). Nuward SMR вже на стадії основного проєктування, а розпочати будівництво першого блоку планують у 2030 році.

#МіжнародніНовини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/39348-nashi-voennye-podhvatili-populjarnyj-trend.html