Войти

⚛️ Westinghouse та ENUSA співпрацюватимуть у виготовленні ядерного палива для ВВЕР-440

⚛️ Westinghouse та ENUSA співпрацюватимуть у виготовленні ядерного палива для ВВЕР-440

Компанії оголосили про партнерство під час Всесвітнього ядерного симпозіуму. Співпраця буде спрямована на створення західної альтернативи російському ядерному паливу (ЯП) та його постачанню на європейський ринок.

Президент і генеральний директор ENUSA Маріано Морено переконаний, що «ця декларація про наміри демонструє взаємну прихильність енергетичній безпеці в усій Європі в особливо складних умовах. Компанії також спираються на минулий успішний досвід постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР-440 на атомну електростанцію Ловійса у Фінляндії».

Президент Westinghouse Nuclear Fuel Тарік Чохо зазначив, що обидві компанії мають спільний інтерес у виробництві палива для ВВЕР-440 і, можливо, в інших суміжних сферах.

«Завдяки нашому досвіду поставок для реакторів ВВЕР ми готові підтримувати ще більшу енергетичну безпеку наших клієнтів і європейських країн», – сказав президент Westinghouse Nuclear Fuel.

Завдяки партнерству Westinghouse та ENUSA на атомну станцію Ловійса у Фінляндії в період з 2002-го по 2007-й доставили близько 750 паливних збірок ВВЕР-440.

Крім того, Westinghouse та ENUSA з 1974 року співпрацюють в межах угоди про передачу паливних технологій для реакторів з водою під тиском (PWR), щоб підтримати атомні станції в Іспанії, Бельгії, Франції тощо.

Нагадаємо, Енергоатом та Westinghouse підписали три угоди про постачання ядерного палива для всіх атомних електростанцій України; збільшення кількості нових ядерних енергоблоків, які будуватимуться за технологією АР1000; створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні.

enusa.es/enusa-westinghouse-combustible-vver-440/">enusa.es/enusa-westinghouse-combustible-vver-440/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚛️ Westinghouse та ENUSA співпрацюватимуть
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/27769-reaktivnyj-bespilotnik-istrebitel-bayraktar-kizilelma-s.html