Войти

❗️❗️❗️ Кабмін ухвалив техніко-економічне обґрунтування будівництва енергоблоків на Хмельницькій АЕС

❗️❗️❗️ Кабмін ухвалив техніко-економічне обґрунтування будівництва енергоблоків на Хмельницькій АЕС

Сьогодні, 20 січня 2023 року, український уряд погодив розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) Енергоатомом будівництва енергоблоків ХАЕС за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse.

Як зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко, будівництво у нас реакторів АР1000®️ американської компанії Westinghouse є потужною крапкою у завершенні співробітництва з рф у сфері атомної енергетики.

«Кабмін ухвалив рішення про те, що ми починаємо розробку технічної документації щодо нового типу реакторів, які в Україні ніколи не будувалися. Тобто ми завершили еру створення атомної генерації за радянською технологією», – наголосив він.

Зведення нових енергоблоків АЕС прискорить поступове заміщення наявних, зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін: «Вітаю це рішення, яким ми продовжуємо заміну технологій країни-агресора ефективнішими західними технологіями, посилюємо наш енергетичний фронт та прискорюємо переорієнтацію української енергетики на західні стандарти».

Нагадаємо
, 2 червня 2022 року Енергоатом та Westinghouse Electric Company заклали пам’ятний знак з нагоди початку будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на ХАЕС.

11 липня 2022 року ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали новий контракт – про поглиблення співпраці у питанні будівництва на Хмельницькій АЕС нових, 5-го та 6-го, енергоблоків за технологією AP1000®.

Згідно з угодою, Westinghouse надасть технічну інформацію про технологію AP1000® для оновлення техніко-економічного обґрунтування Енергоатома, необхідного для будівництва нових атомних блоків. Це сприятиме розширенню співпраці між компаніями та дасть можливість розпочати процес ліцензування реакторних установок AP1000® для подальшого розвитку українських ініціатив стосовно чистої енергії.

#НовиниКомпанії #ХАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
❗️❗️❗️ Кабмін ухвалив техніко-економічне обґрунтування
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/27375-ssha-prizvali-ukrainu-poka-vozderzhatsja.html