Войти

📢 «Напади росії на інфраструктуру, яка підтримує безпеку українських АЕС, ставлять під сумнів серйозність, з якою вона розглядає перспективи створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС», – про це

📢 «Напади росії на інфраструктуру, яка підтримує безпеку українських АЕС, ставлять під сумнів серйозність, з якою вона розглядає перспективи створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС», – про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд на терміновому засіданні Ради безпеки.

Вона додала, що російські атаки мають «на меті вразити критичну інфраструктуру. Ці напади є ганебною ескалацією і без того жорстокої, невиправданої війни росії», – сказала представниця США.

Лінда Томас Грінфілд закликала інші країни – члени Радбезу чітко й недвозначно засудити порушення міжнародного права, в тому числі міжнародного гуманітарного права, а також продовжувати підтримку України.

«Ми закликаємо більше країн надати підтримку Україні у вигляді обладнання та фінансової допомоги, необхідної для ремонту та відновлення енергетичної мережі, а також у формі можливостей протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити себе від авіаударів росії», – зазначила американська посадовиця.

usun.usmission.gov/remarks-by-ambassador-linda-thomas-greenfield-at-a-un-security-council-briefing-on-attacks-on-ukraines-critical-infrastructure/">usun.usmission.gov/remarks-by-ambassador-linda-thomas-greenfield-at-a-un-security-council-briefing-on-attacks-on-ukraines-critical-infrastructure/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📢 «Напади росії на інфраструктуру,
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18665-brr-ta-niderlandi-vidiljajut.html