Войти

📊 росія втратила понад 90% свого ключового європейського ринку нафти ще до санкцій – Bloomberg

📊 росія втратила понад 90% свого ключового європейського ринку нафти ще до санкцій – Bloomberg

За два тижні до набуття чинності санкцій Європейського Союзу (ембарго ЄС з 5 грудня), росія вже втратила понад 90% свого ринку в північних країнах блоку, які раніше були опорою поставок з балтійських і арктичних терміналів.

За даними Bloomberg, за чотири тижні до 18 листопада росія відвантажувала всього 95 тис. барелів на день у Роттердам – єдиний європейський напрямок морських перевезень, що залишився, за межами Середземноморсько-Чорноморського басейну.

Ще в лютому, до вторгнення рф в Україну, в порти регіону відвантажувались більш ніж 1,2 млн барелів на день. Такі держави, як Литва, Франція та Німеччина припинили імпорт кілька місяців тому, а Польща приєдналась до них у вересні.

Очікується, що країни G7 вже в середу, 23 листопада, оголосять про рівень граничної ціни на російську нафту. Вантажі, придбані за цінами вище цього рівня, втратять доступ до європейських і британських суден, страхових та інших послуг.

bloomberg.com/news/articles/2022-11-21/russia-loses-90-of-its-key-european-market-before-sanctions">bloomberg.com/news/articles/2022-11-21/russia-loses-90-of-its-key-european-market-before-sanctions

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📊 росія втратила понад 90%
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18497-japonija-napravit-ukraini-ekstrenu.html