Войти

🇪🇪 Естонія забороняє імпорт російської нафти раніше запланованого

🇪🇪 Естонія забороняє імпорт російської нафти раніше запланованого

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу
заявив, що уряд країни хоче запровадити заборону на імпорт нафти з росії вже з 5 грудня – на два місяці раніше крайнього терміну, встановленого санкціями Європейського Союзу. Глава естонського МЗС додав, що рішення про заборону імпорту російської нафти уряд має остаточно ухвалити 27 жовтня.

Раніше видання Postimees повідомляло, що хоча нафта не ввозилася з рф в Естонію вже з літа, деякі компанії імпортують паливоподібні та інші нафтопродукти на мільйони євро. І щоб приховати походження цих нафтопродуктів, змішують відповідні моторні палива в Естонії.

«Ми бачили, що Євросоюз встановив поступовий перехідний період для запровадження санкцій на імпорт і транзит російської сирої нафти та нафтопродуктів, який закінчується у лютому наступного року. І бачили, що завдяки географічному положенню Естонії – сусідству з рф та нашими портами – транзит продовжується. Позиція Естонії завжди полягала у тому, що із цим потрібно покінчити якнайшвидше», – наголосив Рейнсалу.

Він також підтвердив, що від імені Естонської Республіки направив до Європейської комісії пропозицію стосовно введення нового пакету санкцій, щоб вона невідкладно та всебічно застосувала енергетичні санкції до російських як газу, так і нафти.

postimees.ee/7633945/chasy-tikayut-vse-bystree-s-dekabrya-estoniya-polnostyu-zapretit-import-rossiyskoy-nefti">postimees.ee/7633945/chasy-tikayut-vse-bystree-s-dekabrya-estoniya-polnostyu-zapretit-import-rossiyskoy-nefti

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇪 Естонія забороняє імпорт російської
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14361-i-generalnij-direktor-vp-paes.html