Войти

🛢 Обмеження цін на російську нафту допоможе зупинити військову машину агресора, – Герман Галущенко

🛢 Обмеження цін на російську нафту допоможе зупинити військову машину агресора, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко прокоментував рішення міністрів країн G7 запровадити ліміт цін на російську нафту.

«Черговий цвях в домовину російської воєнної економіки. Країни G7 оголосили про готовність терміново впроваджувати обмеження на ціну російської нафти та нафтопродуктів», – написав він у Facebook.

При цьому зауважив, що росія «завжди була залежною від нафтодоларів». Зокрема, за словами міністра, у другому кварталі цього року нафтогазові доходи рф становили близько половини бюджету: «Цьогорічні високі ціни на нафту живили російську казну навіть попри зменшення обсягів продажу, проте вже зараз ця тенденція змінюється».

Герман Галущенко переконаний, що початок дії нафтового ембарго ЄС «зменшить нафтогазові доходи рф щонайменше на 40% у 2023 році. Це, в свою чергу, призведе до скорочення видобутку нафти приблизно на 20% вже на початку наступного року».

Він підкреслив, що реалізація рішення щодо обмеження цін буде узгоджуватися з графіком шостого пакету санкцій Євросоюзу, який передбачає встановлення ембарго на нафту – з 5 грудня, на нафтопродукти – з 5 лютого.

«Солідарність світових лідерів, посилення санкційного тиску на росію, позбавлення її традиційних доходів поступово гальмують російську воєнну машину», – наголошує Галущенко. Адже «беззаперечне продовження та розширення обмежень на продаж російського викопного палива дозволить нарешті зупинити державу-терориста».

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid04aqPRs9ZyEGDMCSCRZmLEjbecTRPAY8Ek5HA2WmYRP48ZTBenzGRHwQWobHCsnjHl&id=100052259093871">https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid04aqPRs9ZyEGDMCSCRZmLEjbecTRPAY8Ek5HA2WmYRP48ZTBenzGRHwQWobHCsnjHl&id=100052259093871

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🛢 Обмеження цін на російську
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5245-gendirektor-magate-dav-u.html