Войти

🔌 США, Японія та інші країни запропонують Індонезії 15 млрд доларів для енергетичного переходу

🔌 США, Японія та інші країни запропонують Індонезії 15 млрд доларів для енергетичного переходу

Група країн-донорів на чолі зі США та Японією прагнуть допомогти Індонезії достроково припинити роботу вугільних електростанцій і запропонують фінансування на понад 15 млрд доларів.

Індонезійські офіційні особи підтвердили, що зобов’язання з фінансування в рамках «партнерства у сфері справедливого енергетичного переходу» (JETP) може бути оголошено наступного тижня на полях саміту лідерів G20, який Індонезія прийматиме на Балі.

Міністр-координатор з морських справ та інвестицій Індонезії Лухут Панджайтан сказав на конференції, що нещодавно підтвердив прогрес виконання угоди під час телефонної розмови зі спеціальним представником президента США з питань клімату Джоном Керрі.

«Індонезія дуже чітко заявила про нашу позицію щодо цього. Ми не хочемо, щоб будь-яка політика зі зміни клімату заважала нашому економічному зростанню», – зазначив Лухут, додавши, що Джакарта також просила створити сприятливі умови для будь-яких позик у рамках JETP.

Минулого місяця державна енергетична компанія Perusahaan Listrik Negara (PLN) заявила, що веде переговори з американськими та європейськими інвесторами про фінансування дострокового закриття вугільних електростанцій потужністю 6,7 ГВт.

reuters.com/business/sustainable-business/us-japan-offer-indonesia-15-bln-energy-transition-funding-bloomberg-2022-11-11">reuters.com/business/sustainable-business/us-japan-offer-indonesia-15-bln-energy-transition-funding-bloomberg-2022-11-11

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔌 США, Японія та інші
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16939-ssha-ta-ukraina-zapuskajut.html