Войти

📊 Група країн – членів ЄС наполягає на запровадженні обмеження ціни на газ

📊 Група країн – членів ЄС наполягає на запровадженні обмеження ціни на газ

Низка країн Євросоюзу вимагає, щоб Брюссель підготував плани щодо обмеження ціни на газ для всього блоку вже цього тижня, передає Reuters.

Раніше ЄС запропонував пакет надзвичайних заходів для боротьби зі стрімким зростанням цін на енергоносії, але від обмеження ціни на газ відмовився. Країни, які на цьому наполягають, посилили тиск на Брюссель, звернувшись до Європейської комісії з листом, в якому просять надати пропозиції щодо обмеження «газових» цін для обговорення на зустрічі міністрів енергетики ЄС.

«Ми визнаємо зусилля, докладені Комісією, і заходи, які вона запропонувала для подолання кризи. Але нам ще належить вирішити найсерйознішу проблему з усіх: оптову ціну на природний газ», – йдеться в листі, адресованому єврокомісару з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Документ підписали міністри 15 держав: Бельгії, Болгарії, Хорватії, Франції, Греції, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії та Іспанії. В листі зазначається, що обмеження цін на газ допоможе країнам стримати «нестерпний інфляційний тиск», що вражає домогосподарства та підприємства, і обмеження може бути розроблене таким чином, щоб забезпечити безпеку поставок.

Інші держави виступають проти цього обмеження, що ставить під сумніви можливість підтримки будь-якої пропозиції ЄС. Як стверджують Німеччина, Нідерланди та Данія, обмеження «газових» цін може поставити під загрозу безпеку поставок, підриваючи здатність ЄС залучати поставки блакитного палива цієї зими.

Наразі Європейська комісія запропонувала надзвичайні заходи ЄС, зокрема й стягнення надприбутків з енергетичних компаній та скорочення споживання електроенергії. Країни ЄС ведуть переговори з приводу цих пропозицій і мають намір схвалити їх під час зустрічі міністрів енергетики Євросоюзу.

https://www.reuters.com/business/energy/group-countries-push-eu-gas-price-cap-letter-2022-09-27">https://www.reuters.com/business/energy/group-countries-push-eu-gas-price-cap-letter-2022-09-27

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📊 Група країн – членів
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9495-vistavkovij-stend-energoatoma-v.html