Войти

🇪🇺 Євросоюз допоможе Молдові позбавитися залежності від російського газу

🇪🇺 Євросоюз допоможе Молдові позбавитися залежності від російського газу

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн
наголосила, що Європа назавжди позбавилася залежності від російського викопного палива та допоможе Молдові зробити те саме, щоб подолати енергетичну та економічну кризу.

«Колись росія була найбільшим постачальником викопного палива до Європейського Союзу, і ЄС був найбільшим споживачем викопного палива з росії. Ці часи повністю завершилися, росія і «газпром» урізали на 80% постачання газу до ЄС протягом останніх восьми місяців», – сказала вона під час спільної з Президентом Молдови Маєю Санду пресконференції.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Європі вдалося компенсувати та диверсифікувати шляхи постачання від росії на користь надійних постачальників, таких як Сполучені Штати, Норвегія, Азербайджан, Алжир тощо.

Вона зауважила, що ЄС суттєво зменшив залежність від російського викопного палива саме тому, що росія намагається використовувати енергію як зброю і більше не є надійним постачальником. Водночас ЄС готовий допомогти Молдові у диверсифікації постачання газу та проходженні зимового періоду.

ukrinform.ua/rubric-world/3611457-evropa-dopomoze-moldovi-dosagnuti-energeticnoi-nezaleznosti-vid-rf-fon-der-laen.html">ukrinform.ua/rubric-world/3611457-evropa-dopomoze-moldovi-dosagnuti-energeticnoi-nezaleznosti-vid-rf-fon-der-laen.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 Євросоюз допоможе Молдові позбавитися
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16872-sogodni-mi-vsi-razom-vidchuvamo.html