Войти

🇪🇺 ЄС позбавиться залежності від російських енергоресурсів за 6-7 місяців

🇪🇺 ЄС позбавиться залежності від російських енергоресурсів за 6-7 місяців

Позбавлення Європи залежності від російських викопних ресурсів та від енергетичного шантажу кремля є «абсолютною необхідністю», підкреслила Голова Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

Для цього Євросоюз вже розпочав диверсифікацію шляхів постачання та масовані інвестиції у розвиток поновлюваних джерел енергії.

«Я глибоко переконана, що ми переможемо і що ми є сильнішими. Вже зараз Норвегія постачає набагато більше газу до Європейського Союзу, ніж росія. На початку війни з усього імпортованого газу 40% припадали на російський газ. Це тривало багато років. Сьогодні лише 9% – це російський газ, і це показує, що через шість-сім місяців ми вже цього досягаємо – повністю позбудемося залежності від російських викопних енергоресурсів», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

www.ukrinform.ua/rubric-economy/3567384-evrosouz-pozbavitsa-zaleznosti-vid-energoresursiv-rf-za-67-misaciv-fon-der-laen.html">www.ukrinform.ua/rubric-economy/3567384-evrosouz-pozbavitsa-zaleznosti-vid-energoresursiv-rf-za-67-misaciv-fon-der-laen.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 ЄС позбавиться залежності від
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6224-ebejshij-udar-po-harkovskoj-tets.html