Войти

🇪🇺 ЄС повинен повністю відмовитися від російського газу, як це вже вирішили зробити з вугіллям та нафтопродуктами, – Кадрі Сімсон

🇪🇺 ЄС повинен повністю відмовитися від російського газу, як це вже вирішили зробити з вугіллям та нафтопродуктами, – Кадрі Сімсон

Виклики, які має подолати український енергетичний сектор після потужних ракетних ударів росії, – величезні, зазначила в інтерв’ю виданню УНІАН Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон.

«Вражає, що енергетична система залишалася майже повністю функціональною до цієї осені, впродовж цих місяців війни. І навіть зараз, попри те, що росія спрямовує свої удари проти енергетичної інфраструктури, Україні вдалося відновити значну частину пошкоджених потужностей», – наголосила європосадовиця.

За її словами, Україна потребує підтримки Європейського Союзу та заслуговує на неї.

«З весни ми надаємо конкретну, адресну допомогу українській енергетиці. Що стосується обладнання, інструментів і матеріалів, необхідних для ремонту та відновлення енергетичної інфраструктури, ми працюємо у трьох напрямах: пожертви від держав-членів, пожертви від приватних компаній та спеціальний фонд. Допомога на десятки мільйонів євро вже була доправлена або перебуває у стадії надання, але, звичайно, потрібно більше, враховуючи російські удари та майбутню зиму», – зазначила Кадрі Сімсон.

Вона також анонсувала свій візит до Києва, під час якого планує зустрітися з Міністром енергетики України Германом Галущенком для обговорення вищезгаданих питань.

«Існують також інші сфери, де ми надаємо фінансову, технічну та політичну підтримку: ядерна безпека, торгівля електроенергією та забезпечення достатнього постачання газу та палива», – додала Єврокомісарка.

unian.ua/economics/energetics/yevrokomisarka-z-pitan-energetiki-kadri-simson-yes-povinen-povnistyu-vidmovitisya-vid-rosiyskogo-gazu-yak-ce-vzhe-zrobiti-z-vugillyam-ta-naftoproduktami-12030264.html">unian.ua/economics/energetics/yevrokomisarka-z-pitan-energetiki-kadri-simson-yes-povinen-povnistyu-vidmovitisya-vid-rosiyskogo-gazu-yak-ce-vzhe-zrobiti-z-vugillyam-ta-naftoproduktami-12030264.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 ЄС повинен повністю відмовитися
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15275-12-krain-nadadut-ukraini.html