Войти

🇪🇺 ЄС готовий постачати Україні електроенергію в разі її дефіциту внаслідок російських обстрілів, – Кадрі Сімсон

🇪🇺 ЄС готовий постачати Україні електроенергію в разі її дефіциту внаслідок російських обстрілів, – Кадрі Сімсон

Якщо росія продовжить завдавати шкоду енергетичній інфраструктурі України і це спричинить гострий дефіцит електроенергії, то українцям допомагатиме Європейський Союз. Він готовий постачати Україні електричну енергію. Про це заявила в інтерв’ю УНІАН Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон:

«У нас є необхідні передумови для цього. Перший крок був зроблений ще в березні, коли ми за два тижні синхронізували українську енергомережу з мережею континентальної Європи, у чому багато хто сумнівався. У цій системі електроенергія може передаватися в обох напрямках. Це означає, що Україна може як експортувати, так і імпортувати електроенергію з ЄС. Очевидні країни, які могли б продавати електроенергію Україні, – це, звичайно, її найближчі сусіди. Обсяги, які вони можуть надати, обмежені потужностями для торгівлі, погодженими в рамках європейської енергомережі ENTSO-E. Ми продовжуємо дуже тісно співпрацювати з ними, щоб збільшувати цей ліміт».

unian.ua/economics/energetics/yevrokomisarka-z-pitan-energetiki-kadri-simson-yes-povinen-povnistyu-vidmovitisya-vid-rosiyskogo-gazu-yak-ce-vzhe-zrobiti-z-vugillyam-ta-naftoproduktami-12030264.html">unian.ua/economics/energetics/yevrokomisarka-z-pitan-energetiki-kadri-simson-yes-povinen-povnistyu-vidmovitisya-vid-rosiyskogo-gazu-yak-ce-vzhe-zrobiti-z-vugillyam-ta-naftoproduktami-12030264.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 ЄС готовий постачати Україні
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15241-moldova-cheka-energokrizi-gazprom.html