Войти

‼️ Потрібно вводити санкції проти Росатома, особливо після подій на Запорізькій АЕС, – Кулеба

‼️ Потрібно вводити санкції проти Росатома, особливо після подій на Запорізькій АЕС, – Кулеба

Україна намагатиметься переконати європейських партнерів у необхідності ввести обмеження проти Росатома. Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю РБК Україна:

«Ми будемо просувати тезу президента Зеленського про те, що потрібно заводити під санкції Росатом, особливо після подій на Запорізькій АЕС, на якій присутні не лише російські військові, але і працівники Росатома, які, по суті, здійснюють злочинну діяльність».

Дмитро Кулеба додав, що «існують всі підстави застосувати санкції проти них». Проте, зазначив він, «є країни в ЄС, які проти цього, будемо з ними працювати».

Міністр закордонних справ України наголосив, що мета росіян на Запорізькій АЕС не змінилась і вони переслідують дві цілі:

«Ціль №1 – вибити ЗАЕС із енергетичної системи України, порушивши наш енергетичний баланс, відповідно погіршивши енергетичну безпеку України напередодні зимового сезону».

Друга ціль – тиск на Європейський Союз. росія, наголосив очільник МЗС України, перекриває газові потоки, щоб країни ЄС шукали інші шляхи для збільшення потужностей електроенергії.

«Який найпростіший шлях для європейців отримати додаткові обсяги електроенергії? Збільшити імпорт з України завдяки тому, що ми є частиною ENTSO-E – європейської електричної мережі – і можемо реально вирішити низку проблем в таких країнах, як Польща та інших, в плані енергетичної безпеки», зазначив Кулеба.

Він додав, що росіяни намагаються призвести до ситуації, коли за погіршення внутрішнього енергобалансу Україна припинить експортувати електроенергію:

«Тобто вибиваєш ЗАЕС, порушуєш енергетичний баланс України – і Україна починає закривати експорт, погіршується енергобаланс Європи, ситуація в ній стає ще гіршою з погляду енергетичної безпеки, цін, і далі настають відповідні політичні та соціальні наслідки», підсумував очільник МЗС.

https://www.rbc.ua/ukr/news/vsu-dostigayut-znachitelnyh-uspehov-hersonskoy-1663040717.html">https://www.rbc.ua/ukr/news/vsu-dostigayut-znachitelnyh-uspehov-hersonskoy-1663040717.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
‼️ Потрібно вводити санкції проти
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6500-baku-i-erevan-dogovorilis-o.html