Войти

🌍 Європа змогла накопичити більше газу, ніж планувала

🌍 Європа змогла накопичити більше газу, ніж планувала

Відмовившись від імпорту російського газу, Європа почала імпортувати зріджений природний газ. Завдяки цьому газосховища майже заповнені ще до початку опалювального сезону, пише Bloomberg.

При цьому ціни на газ також різко впали і становлять менше третини свого літнього піку. Однак на Європу чекає низка ризиків: багато залежить від погоди, і за різкого похолодання європейцям доведеться швидко використовувати свої запаси. Також уряди стурбовані загрозою подальшого саботажу енергетичних активів.

М’яка погода наразі допомагає обмежити попит, але європейські політики занепокоєні тим, що нижчі ціни на газ, порівняно з літнім сплеском, сприятимуть зростанню енергоспоживання, коли температура впаде.

«Очікується, що Європа матиме надлишок газу принаймні до грудня, – сказав Джакомо Масато, провідний аналітик і старший метеоролог італійської енергетичної компанії Illumia. – Малоймовірно, що буде тривале похолодання в листопаді».

Водночас аналітики компанії Timera зазначають, що «здатність Європи долати паралельну енергетичну та газову кризу протягом наступних двох років сильно залежить від її здатності зменшувати попит».

bloomberg.com/news/articles/2022-10-25/too-much-gas-the-unexpected-twist-in-europe-s-energy-crisis">bloomberg.com/news/articles/2022-10-25/too-much-gas-the-unexpected-twist-in-europe-s-energy-crisis

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🌍 Європа змогла накопичити більше
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14571-kazahstan-shuka-mozhlivosti-transportuvannja.html