Войти

📊 Європа може боротися з путіним, обмеживши ціни на газ, – прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс

📊 Європа може боротися з путіним, обмеживши ціни на газ, – прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс

Очільник уряду Греції Кіріакос Міцотакіс
впевнений, що росія використовує енергетичний колапс Європи як свою зброю, мета якої – дестабілазція європейського суспільства.

За словами прем'єр-міністра, Європа може боротися з путіним обмеженням цін на газ. Він додав, що п'ятнадцять держав-членів чітко висловили свою підтримку цього кроку.

«росія не виконує контракти та свідомо обмежує постачання. Коли один гравець може рухати цінами, немає сенсу дозволяти ринкам функціонувати. Уряди мають структурувати та контролювати їх. Зіткнувшись із явним маніпулюванням ринком, державне втручання є не просто виправданим, а й необхідним», – заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

У першому кварталі 2022 року, за офіційними оцінками, Євросоюз доплатив за імпорт газу €62 млрд порівняно з попереднім роком.

«Ми забезпечили постачання, але знехтували витратами. Європа платить за газ у два-три рази більше, ніж азіатські країни», – сказав очільник уряду Греції.

Він додав, що європейські країни не можуть дозволити собі сидіти склавши руки і дивитися, як «росія використовує наші ринкові інститути проти нас. Це акт здорового глузду та суверенітету – втрутитися та розробити правила, які відповідають безпрецедентним викликам, з якими ми стикаємося. Обмеження цін на природний газ є неминучим кроком у цьому процесі».

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-10-03/greece-pm-mitsotakis-europe-must-put-a-cap-on-natural-gas-prices">https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-10-03/greece-pm-mitsotakis-europe-must-put-a-cap-on-natural-gas-prices

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📊 Європа може боротися з
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/10322-moldova-otrimala-dostup-do.html