Войти

💡 Українці відгукнулися на прохання влади щодо зменшення енергоспоживання і допомогли знизити навантаження на енергосистему, – Герман Галущенко

💡 Українці відгукнулися на прохання влади щодо зменшення енергоспоживання і допомогли знизити навантаження на енергосистему, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України
подякував усім українцям за розуміння та готовність чекати відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, які зазнали пошкоджень і руйнувань внаслідок масованого ракетного обстрілу з боку росії.

«Українці, ви – неймовірні! Вчора ми отримали від вас масовий відгук на публічне звернення влади з проханням допомогти знизити навантаження на енергосистему і зменшити побутове споживання електроенергії ввечері. Так, наприклад, лише Рівненська та Київська області з містом Києвом вчора ввечері добровільно зменшили споживання на близько 10-11%», – написав Герман Галущенко у Facebook.

Він нагадав, що вчорашній ракетний удар по нашій енергосистемі – вже другий за осінь. Перша спроба відбулася місяць тому, 11 вересня. Тоді за 4,5 години було відновлено енергопостачання майже всім постраждалим споживачам.

«Вчорашня атака була значно потужніша. Наразі ще є відключені споживачі у Сумський, Тернопільській областях. Водночас повністю відновлено електропостачання, що припинялося через вчорашні обстріли, в Києві, у Хмельницькій, Дніпропетровській, Київській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Черкаській областях. Але сьогодні росіяни продовжують обстрілювати енергетичні об’єкти й інфраструктуру…

Дякую всім українцям за розуміння і готовність терпляче чекати відновлення. Ремонтні бригади працюють цілодобово, але маємо масові пошкодження, тож роботи багато. Дуже допомагає надана нашими міжнародними партнерами гуманітарна допомога енергетичному сектору, передусім – через Фонд відновлення енергетики»
, зауважив міністр.

Герман Галущенко вчергове подякував усім за свідомість і розвантаження енергосистеми: «Ваша підтримка дійсно допомогла! Якщо сьогодні ввечері ми всі зможемо повторити такий свідомий підхід до розумного енергоспоживання, графіки аварійних відключень по країні можуть бути суттєво скорочені».

Насамкінець очільник енергетичного відомства ще раз нагадав, що цей осінньо-зимовий період буде складним, а тому розумне споживання електроенергії і тепла має стати нашою новою звичкою:

«Держава залишає тарифи на газ та електроенергію незмінними цього опалювального сезону. Ми маємо і продовжуємо робити запаси енергоресурсів. Але росія – ворог нещадний, тож мусимо економити те, що маємо. І бути готовими до будь-якого розвитку подій».

Facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0xLw6XzgRjiVsru3qmP6PKvUiSSYxLdQUUgccqBgF7Utp9PEYzkWKJ7CDNQDUeybsl&id=100052259093871">Facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0xLw6XzgRjiVsru3qmP6PKvUiSSYxLdQUUgccqBgF7Utp9PEYzkWKJ7CDNQDUeybsl&id=100052259093871

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
💡 Українці відгукнулися на прохання
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11846-segodnja-orki-v-kotoryj-raz.html