Войти

🇨🇦 Канада виділяє 708 млн доларів США на нові ядерні технології

🇨🇦 Канада виділяє 708 млн доларів США на нові ядерні технології

Міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон
заявив, що Канада інвестує кошти в розробку малого модульного реактора (ММР, англ. – SMR) – нової ядерної технології, на яку в країні покладають ключові сподівання щодо скорочення викидів.

Проєкт, який розробляє комунальна компанія Ontario Power Generation (OPG), стане першим комерційним мережевим ММР у країнах Великої Сімки. На нього Канада виділить 708 млн доларів США.

Енергетична криза, спровокована війною в Україні, відновила інтерес до атомної енергетики, і ММР наступного покоління вважаються ефективними та швидшими для будівництва, а також допоможуть прискорити відмову від викопного палива.

«Ми робимо це тому, що ядерна енергія – як джерело енергії, що не спричиняє викидів – має вирішальне значення для досягнення кліматичних цілей Канади та світу», – сказав Вілкінсон.

Як і решта країн G7, Канада націлена до 2050 року досягти нульових викидів. А до 2030-го уряд має проміжну мету – скоротити викиди на 40–45% нижче рівня 2005 року.

OPG очікує, що проєкт ММР буде завершений до кінця десятиліття, а підготовчі роботи, такі як будівництво доріг на майданчику, розпочнуться вже цього року.

reuters.com/business/energy/canada-backs-nuclear-power-project-with-c970-mln-financing-2022-10-25">reuters.com/business/energy/canada-backs-nuclear-power-project-with-c970-mln-financing-2022-10-25

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇦 Канада виділяє 708 млн
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14487-v-moldovi-zaprovadili-zahodi.html