Войти

⛔️ Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, – Герман Галущенко

⛔️ Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, – Герман Галущенко

росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України, а також посилює енергетичний тиск на Європейський Союз, заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Українська електроенергія, яку ми експортували після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми», – зазначив урядовець.

Очільник енергетичного відомства додав, що навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше 7 місяців знаходиться в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.

«Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми.
Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України»,
– сказав Герман Галущенко.

https://www.mev.gov.ua/novyna/ukrayina-prypynyaye-eksport-elektroenerhiyi-cherez-rosiyski-raketni-obstrily-enerhetychnykh">https://www.mev.gov.ua/novyna/ukrayina-prypynyaye-eksport-elektroenerhiyi-cherez-rosiyski-raketni-obstrily-enerhetychnykh

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⛔️ Україна припиняє експорт електроенергії
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11622-zvernennja-petra-kotina-do.html