Войти

⚡️ Герман Галущенко: Перехід до чистої енергетики та відмова від російського палива – це питання не лише екології, а незалежності держав

⚡️ Герман Галущенко: Перехід до чистої енергетики та відмова від російського палива – це питання не лише екології, а незалежності держав

Міністри енергетики України Герман Галущенко
та США – Дженніфер Гренхольм зустрілися з лідерами суспільної думки, найпопулярнішими інфлюенсерами та блогерами Сполучених Штатів.

Головною темою зустрічі стала зміна світового енергетичного порядку, викликана свавільною політикою росії не лише в контексті військової агресії проти України, але й енергетичного шантажу, спрямованого на країни Європи та світу.

«Перехід на чисту енергію важливий, адже він означає незалежність для країн, у цьому випадку – від росії. Багато держав переглянули свої енергетичні стратегії через нинішню кризу. Так, існують думки, що вітрова і сонячна енергія – нестабільні. Натомість є нібито «стабільні» російські вугілля і газ. Але росія вчиняє як їй заманеться, і це повністю протирічить ідеї стабільності», – наголосив очільник українського енергетичного відомства.

Він підкреслив, що росія зупинила постачання газу до Європи, щоб штучно підняти ціни: «Одна країна може впливати на ціни в усьому світі! Все тому, що світ одного разу дозволив їй це зробити».

Міністр зауважив, що держави, які покладаються на власні відновлювані джерела, можуть насправді бути вільними і почуватися в безпеці: «Чиста енергія дає свободу. Зараз це питання не лише екології – це питання справжньої незалежності для держав».

Герман Галущенко скористався нагодою поінформувати аудиторію про події в Україні, щоб максимально правдиво і чітко донести інформацію до американського народу через лідерів думок. Він продемонстрував документальне відео з підтвердженнями навмисного знищення росією критичної енергетичної інфраструктури України. За півроку вторгнення близько семи мільйонів домогосподарств постраждали внаслідок відключення електроенергії через російські атаки.

Постійні обстріли атомних електростанцій, зокрема найбільшої в Європі – Запорізької АЕС, поставив світ на межу ядерної катастрофи.

«Ми солідарні з Україною, – запевнила Дженніфер Гренхольм, – і співпрацюємо усіма можливими способами, щоб полегшити становище, в якому опинилась Україна зараз, та запобігти таким ситуаціям в майбутньому».

Герман Галущенко закликав лідерів суспільної думки не стояти осторонь трагедії, яка стосується не лише України, а може стати катастрофою для всього цивілізованого світу.

https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-perekhid-do-chystoyi-enerhetyky-ta-vidmova-vid-rosiyskoho-palyva-tse">https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-perekhid-do-chystoyi-enerhetyky-ta-vidmova-vid-rosiyskoho-palyva-tse

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Герман Галущенко: Перехід до
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8419-cherez-energetichnu-krizu-belgija.html