Войти

🇱🇹🏗Сьогодні у Литві демонтують 6 стел із зображенням солдат Радянського союзу

DeepState UA

6-12-2022, 22:44
🇱🇹🏗Сьогодні у Литві демонтують 6 стел із зображенням солдат Радянського союзу

На столичному цвинтарі Антакальніс у Вільнюсі триває демонтаж пам'ятника, що присвячувався "звільненню Литви та Європи від нацизму" (за словами посольства Московії), проте мер Вільнюса чітко окреслив позицію уряду:

💭«Ми робимо це шанобливо, чітко, могили не руйнуємо, і ми очистимо себе від цього радянського символу. Щасливий день, щасливий момент.. Всім зрозуміло, про що це місце і що це не надгробок, а ідеологічний знак на території цвинтаря, що є неадекватним у західному світі.», - зазначив очільник міста Ремігіюс Шимашюс.

🤕Посольство Московії вже відреагувало та як зазвичай назвало демонтаж "актом вандалізму":

💭«Такі варварські знущання над мертвими викликають у кожної нормальної людини лише глибоке презирство та небачене обурення»

🤷‍♂️Опісля демонтажу вивезені скульптури муніципалітет обіцяє передати Національному музею Литви. Це має відбутись вже наступного тижня.

🕵🏻‍♂️Цікавий факт - комітет з прав людини ООН закликав місцевий уряд не зносити меморіал, оскільки кілька громадян Литви, що ідентифікують себе "етнічними росіянами", намагались оскаржити рішення про демонтаж меморіалу. Однак мер Вільнюса заявив, що муніципалітет не має наміру звітувати перед комітетом щодо знесення постаменту.
🇱🇹🏗Сьогодні у Литві демонтують 6
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/20453-volonter-ljudina-jaka-jde.html