Войти

🇱🇹🇩🇪Між Литвою та Німеччиною назріває дипломатичний "скандал" - міністр закордонних справ Анналена Бербок повідомила, що обіцяна німецька бригада не буде повністю розгорнута на території Литви

DeepState UA

15-11-2022, 13:37
🇱🇹🇩🇪Між Литвою та Німеччиною назріває дипломатичний "скандал" - міністр закордонних справ Анналена Бербок повідомила, що обіцяна німецька бригада не буде повністю розгорнута на території Литви

🤝У договорі між країнами зазначалось, що майже 5-титисячне угрупування військ буде розгорнуте в повному обсязі, однак МЗС Німеччини повідомила, що «Ваш президент і наш канцлер про це домовилися, і це закріплено письмово. (...) Нам потрібна боєздатна бригада, частина якої була б постійно дислокована в Литві, а частина - в Німеччині, і розгортання якої було б питанням днів», а також зазначила, що «Литва не має необхідної інфраструктури щоб мати можливість (...) розгорнути боєздатну бригаду».

🤔Під час зустрічі міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс наголосив на конкретному зобов’язанні розгорнути всю бригаду. За його словами, «конкретне зобов’язання Німеччини направити німецьку бойову бригаду для постійної ротації зміцнить безпеку не лише Литви, а й усього регіону».

💭В комюніке, підписаному президентом Литви Гітанасом Науседою та канцлером Німеччини Олафом Шольцом йшлося, що «на додаток до вже діючої та посиленої батальйонної бойової групи передових сил, Німеччина готова очолити в Литві сильну та боєздатну бригаду, розроблену для стримування та захисту від російської агресії».

💭Радник президента Литви також підкреслила, що «Ні канцлер, ні президент Литви не говорили про якісь половинчасті варіанти. Йшлося про бригаду. Крапка. А згодом це якось переросло в інтерпретації».

🤷‍♂️В свою чергу міністр оборони Литви відповів лаконічно:
«Нам потрібно продовжувати працювати»

💭Від себе хочемо додати, що подібне висловлення від МЗС Німеччини викликає лише здивування, оскільки цей договір був підписаний на саміті НАТО у Мадриді ще у червні.

🕵️Цікавий факт - німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн Rheinmetall купує іспанську компанію з виробництва боєприпасів Expal
🇱🇹🇩🇪Між Литвою та Німеччиною назріває
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/17214-15-listopada-2022-roku.html