Войти

‼️ росія повинна припинити безвідповідальну й небезпечну ядерну риторику та поведінку, і вивести військових із Запорізької АЕС – Президент Литви

‼️ росія повинна припинити безвідповідальну й небезпечну ядерну риторику та поведінку, і вивести військових із Запорізької АЕС – Президент Литви

Глава Литви Гітанас Науседа
у своїй промові на Генасамблеї ООН засудив ядерний шантаж москви й закликав не використовувати українські ядерні об'єкти у власних військових інтересах.

Президент Литви заявив, що росія, постійний член ООН, веде геноцидну війну та жорстоко зневажає світовий порядок.

«Останні місяці показали, що в Європі насувається небезпека ядерної катастрофи. Розміщення російських військовослужбовців та озброєнь на Запорізькій АЕС викликає тривогу і є цілком неприйнятним», – сказав Науседа.

Він додав, що дії рф суперечать принципам технічної та фізичної безпеки, яких зобов'язалися дотримуватися всі члени МАГАТЕ, а «атомна електростанція ніколи не повинна використовуватися як військова база».

Крім того, безвідповідальна риторика росії про можливе застосування ядерної зброї, повідомив лідер Литовської держави, «прямо суперечить її ролі як держави п'яти членів Ради безпеки ООН, а також зобов'язання, яке вона взяла на себе в заяві лідерів п'яти держав про недопущення ядерної війни та гонки озброєнь».

Президент Литви закликає колективно засудити дії рашистів та «вимагати негайного і беззастережного виведення всіх військ з усієї території України».

росія також повинна припинити безвідповідальну й небезпечну ядерну риторику та поведінку. «Це має включати виведення військових із Запорізької АЕС», – зазначив Гітанас Науседа.

https://youtu.be/wpgNx3JR0mM">https://youtu.be/wpgNx3JR0mM

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
‼️ росія повинна припинити безвідповідальну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7981-lezhachie-vstali-nezrjachie-uzreli.html